Povežite se s nama

Život i društvo

Hrvatske ceste varaždinskoj policiji kupile dron za nadzor i praćenje prometa

Objavljeno:

- dana

Slijedom sklopljenog Ugovora između Hrvatskih cesta i Policijske uprave varaždinske o međusobnoj suradnji u svrhu povećanja sigurnosti prometa na državnim cestama na području varaždinske županije izvršit će se primopredaja opreme za nadzor i praćenje prometa iz zraka vrijednosti 9000 eura.

Hrvatske ceste opremu će predati PU varaždinskoj u petak, 3. veljače, u Varaždinu.

Na nacionalnoj razini Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatske ceste sukreatori su Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, dok na lokalnoj razini upravo ovakvi projekti utječu na sigurnost prometa, ali i na sigurnost građana u širem smislu.

Naime, s ciljem dodatnog povećanja sigurnosti prometa te kvalitetnijeg nadzora i upravljanja prometom na cestama Varaždinske županije, a slijedom sklopljenog Ugovora, Policijska uprava varaždinska kontaktirala je Hrvatske ceste d.o.o. u kolovozu 2022. godine radi nabave dodatne potrebne opreme. U tu svrhu Hrvatske ceste su osigurale financijska sredstva i provele postupak nabave predmetne opreme koja se sastoji od bespilotne letjelice (tzv. drona), pripadajuće informatičke opreme za upravljanje bespilotnom letjelicom te opreme za pohranu prikupljenih podataka.

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje