Hrvatskim sportašima studiranje u Sjedinjenim Američkim Državama nikad nije bilo bliže.

Soccer & education USA s glavnim uredom u Reykjaviku je agencija koja se bavi slanjem mladih sportaša na američke fakultete, a od ove je godine započela sa svojim djelovanjem i na području Hrvatske.

Soccer & education USA je osnovan u studenom 2015. od strane dvojice bivših studenata – sportaša s Clemson Universityja. Od početka 2016. pa do danas pomogli su više od 200 sportaša pri upisu na fakultete diljem SAD-a.

Važno je naglasiti da iako je ime agencije “soccer & education”, ona ne pomaže isključivo nogometašima i nogometašicama nego i ostalim sportašima ( košarkašima/cama, tenisačima/cama itd.).

Studiranje u Americi još je uvijek prilično nepoznato na našem području. Ono je zapravo savršen spoj sporta i obrazovanja. Sportaši imaju mogućnost biti stipendirani i razvijati svoj potencijal u idealnim uvjetima, a pritom ne zapostaviti akademsko obrazovanje. Tako ostavljaju otvorena vrata bavljenju sportom jer se i nakon fakulteta mogu nastaviti razvijati kao profesionalni sportaši, ali ako i ne odaberu taj put, njihovo im obrazovanje omogućuje početak nove poslovne karijere.

Soccer & education jedna je od pet najvećih agencija toga tipa u Europi te u svoje nepune četiri godine postojanja uspješno pomaže svim sportašima iz gotovo cijele Europe kako bi ostvarili svoje sportske potencijale, ali i želju za obrazovanjem. Najviše djeluju na području Skandinavije, a od ove godine i hrvatski sportaši imaju priliku koristiti njihove usluge.

Komentari

Komentara

loading...