Povežite se s nama

U fokusu

Hrvoje Bujas: Drago mi je da su u Varaždinu terase pune

Objavljeno:

- dana

Hrvoje Bujas, poduzetnik i predsjednik Udruge Glasa poduzetnika (UGP), danas je posjetio Varaždin. U društvu Darka Molnara, koordinatora Regionalnog ureda Varaždin Udruge Glas poduzetnika, razgovarao je s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom te posjetio ugostitelje u centru grada.

Čehok ga je upoznao s konkretnim mjerama koje ja Grad Varaždin poduzimao od početka gospodarske krize uzrokovane koronavirusom te o načinima kako se u Varaždinu pomoglo obrtnicima i poduzetnicima.

– Samo u razgovoru s gradonačelnicima, načelnicima i županom možemo ostvariti adekvatne pomoći poduzetništvu što se tiče lokalne razine. U tu je svrhu Hrvoje došao danas dati podršku. Kod gradonačelnika Čehoka smo konkretizirali mjere za pomoć poduzetništvu u 2021. godini – rekao je Molnar. Dodao je da se u Varaždinu ide na dalji otpis poreza na potrošnju, djelomično će biti “otpisane” terase te dio komunalne naknade.

Bujas je dodao da će se u Varaždinu vjerojatno ići s mjerom dodjele bespovratnih sredstava, u tom je segmentu lani dodijeljeno više od 5 milijuna kuna.

– Doista dobro prošao je razgovor s gradonačelnikom Čehokom, osjetili smo pozitivnu vibraciju te da živi za svoj grad, s poduzetnicima i obrtnicima. Niti jedan grad ili općina ne smije biti nametnik svima nama koji pokušavamo biti dio društva. U konačnici želimo da nameti budu manji. U budućnosti generalno očekujemo smanjivanje poreza na potrošnju i svih drugih naknada. Ovo je bio jedan od produktivnijih razgovora, ali nismo se začudili jer smo došli u sredinu koja je oduvijek bila otvorena prema poduzetnicima, prvenstveno malim, i obrtnicima – istakao je Bujas.

Najavio je razgovore i u drugima mjestima.

– Bili smo u kafiću, na terasi. Napokon smo popili kavu s ljudima, nakon tri i pola mjeseca. Iznimno mi je drago da su terase pune i da su ljudi izašli van, na ova lijep dan i na taj način udahnuli dozu optimizma. Čini mi se na napokon ulazimo u fazu otvaranja i povratka na normalno te mislim da možemo s optimizmom gledati budućnost – objasnio je Bujas i pohvalio rad Regionalnog ureda Varaždin.

Hrvoje Bujas je ponovio da ga Hrvatska gospodarska komora tuži na iznos od 40.000 kuna zbog njegovih javnih stavova o potrebi ukidanja članarine u HGK.

– Moji stavovi su bazirani na tome da je HGK jedna uhljebnička asocijacija. Iza toga čvrsto stojim i dalje, ne mičem pedalj svoju izjavu i bit će zanimljiva ta ročišta. Tamo će morati pokazati što su radili zadnjih 30 godina i tko to u vodstvu HGK nije član HDZ-a – završio je predsjednik Udruge Glasa poduzetnika.

U fokusu

Nenad Horvatić (HDZ) najavio da izlazi na lokalne izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

HDZ-ov Nenad Horvatić ponovno izlazi na lokalne izbore jer želi nastaviti biti načelnik Općine Ljubešćica.

Svoju kandidaturu potvrdio je 14. travnja na svome Facebook profilu.

– Danas sam jednoglasnom odlukom Općinskog odbora HDZ-a općine Ljubešćica postao kandidat na lokalnim izborima za načelnika općine Ljubešćica koji će se održati 16.05.2021. godine. Hvala svima na dosadašnjoj podršci, te Vas ovim putem pozivam da nam se pridružite u stvaranju još bolje općine Ljubešćica – napisao je Horvatić.

Nastavite čitati

U fokusu

Tijekom ožujka prijavljeno je 1009 slobodnih radnih mjesta u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja
Foto: Ilustracija

Krajem ožujka 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin
evidentirano je 2717 nezaposlenih osoba.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,3%, a u usporedbi ožujkom 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 26 osoba, odnosno 0,9 %. Ujedno je evidentirana i 31 osoba kao tražitelj zaposlenja.

Tijekom ožujka evidentirane su 383 nove nezaposlene osobe.

Tijekom ožujka 2021. godine prijavljeno je 1009 slobodnih radnih mjesta, što je za 36,4 % (269
slobodnih radnih mjesta) više nego u proteklom mjesecu, te 67,9 % (408 slobodnih radnih mjesta)
više nego u istom mjesecu prošle godine.

Najtraženija zanimanja tijekom ožujka 2021. godine bila su:

  • viši medicinski tehničar/viša medicinska sestra (tražilo se 42 radnika)
  • medicinska sestra/medicinski tehničar (39)
  • trgovački radnik/trgovačka radnica (36)
  • radnik/radnica na proizvodnoj liniji (35)
  • skladišni radnik / skladišna radnica (35)

Tijekom ožujka 2021. godine, iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposlene su
ukupno 383 osobe na temelju radnog odnosa. To je 1,3 % više nego u prethodnom mjesecu i
57 % više nego u istom mjesecu prošle godine.

U Varaždinskoj županiji u ožujku je stopa nezaposlenosti iznosila 3,9 %.

Nastavite čitati