Povežite se s nama

U fokusu

Špancirfest u minus bacili skupi koncerti bez publike na Starom gradu, kraj naplati ulaznica?

Objavljeno:

- dana

TROŠKOVI ŠPANCIRFESTA

– Špancirfest je ove godine ostvario manjak prihoda od 766.000 kuna, a manjak je ostvaren najviše zbog toga jer koncerti koji se naplaćuju nisu ostvarili planirane prihode – rekla je Jelena Toth, direktorica TZ grada Varaždina. 

Toth navodi da je u zadnjih pet godina samo jednu godinu Špancirfest poslovao pozitivno. Ipak, zbog ostvarenog minusa TZ grada Varaždina 2016. završit će s minusom.  

 Manu Chao – najskuplji koncert u povijesti Špancira

– Mi smo već sada taj manjak prepolovili, no zbog minusa od prošle godine ovu godinu završit ćemo s manjkom prihoda – rekla je.

Ove godine je u sklopu Špancirfesta održana su čak 63 koncerta, a najskuplji je bio onaj Manu Chaoa koji je navodno koštao 700.000 kuna. Toth kaže da o točnim brojkama tog koncerta ne može govoriti jer su ugovori potpisani s izvođačima – tajni.

– Mogu samo potvrditi da je to bio najskuplji koncert u povijesti Špancirfesta – rekla je Toth i dodala da Špancirfest svake godine napreduje i očekuje se da bude bolji i kvalitetniji, što naravno i košta. Potvrdila je da su promjene nužne, no znači li to ukidanje glavne pozornice na Starom gradu ili manji broj koncerata, ne može još sa sigurnošću reći.

– Hoće li se ukinuti glavna pozornica na Starom gradu ili ćemo pronaći suorganizator koncerata tek trebamo utvrditi. Znamo koji su problemi i na nama je da ih sada riješimo  – rekla je Toth koja je vodeće mjesto u TZ grada Varaždina preuzela u proljeće, kada su, kako doznajemo, svi koncerti već bili ugovoreni.  

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Arhiva RT

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati

U fokusu

Slijedi li od 1. veljače otvaranje teretana, terasa kafića…?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na jučerašnjem sastanku Vlade i Stožera civilne zaštite RH glavna tema bili su koraci kojima bi se eventualno popustile epidemiološke mjere koje traju do 31. siječnja.

S obzirom na to da se bliži kraj mjeseca, prema pisanju Indexa, najvjerojatnije u srijedu, 27. siječnja, donijet će se odluka koja će se bazirati na popuštanju mjera u segmentu sporta i rekreacije, a na stolu je i dalje i otvaranje terasa restorana i kafića.

Naime, Index doznaje da je izgledno da se s ponedjeljkom, 1. veljače, otvore teretane, kao i da se proširi krug onih kojima su dozvoljeni treninzi, natjecanja i generalno bavljenje sportom, barem kad je riječ o sportu na otvorenom.

Najizglednije je također da se od 1. veljače kafićima dopusti prodaja kave i napitaka za van, a moguće i otvaranje terasa, čiji bi rad bio ograničen do 22 sata.

Učenici viših razreda osnovne trebali bi se vratiti u škole (sada nastavu prate online).

Nastavite čitati