Povežite se s nama

Sport

Hudek Trgotrans i dalje pobjeđuje na Pan kupu

Objavljeno:

- dana

Mali nogomet

Hudek Trgotrans iz Biljevca najugodnije je iznenađenje dosadašnjeg dijela 37. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu.

Nakon startne 2:1 pobjede protiv ekipe Svježa jaja Vuk (koja još nikad nije ispala prije osmine finala, a ima i jedno treće mjesto na Pan kupu), ponedjeljak je donio novi trijumf „prijevoznika“ i to – ne bilo kakav! S glatkih 4:0 „pala“ je zagrebačka MNK Kustošija. Provjerenim receptom, čvrstom obranom i sjajnom brzom transformacijom u kontranapade. Sada je očito, zagorski trojac Strabić, Presečki i Hanžić, poznati predstavnici malog nogometa u Jesenju, veliki su adut i prevaga žutih iz Biljevca koji prilično sigurno grabe prema osvajanju seniorske skupine 3.

Isto su tako spomenuta Svježa jaja Vuk u nikad nezgodnijoj situaciji. Naime, Čehovčani su izgubili i drugu utakmicu, Kustošija je bila bolja s 2:0, u vrlo izjednačenom ogledu u kojem međimurski predstavnik nikako nije uspijevao zabiti. Zato je to pošlo za nogom Filipu Hruški, u prvoj i predzadnjoj minuti drugog poluvremena, za vrijednih 2:0. Iako će se čak šest trećeplasiranih momčadi provući u drugi krug, Međimurcima se treba dosta toga poklopiti – obvezna pobjeda protiv Bake iz Gojanca, ali i splet drugih rezultata…

Sjajnu su utakmicu odigrali MIP Weyland i Ropox, bilo je 3:2 za sastav iz Pušćina, junak je bio Luka Bobičanec. Kolar je doveo MIP-ovce u vodstvo sjajnim golom u rašlje iskosa već u 3. minuti i taj je rezultat stajao sve do 10 minuta prije kraja. Tad je Bobičanec zabio za 2:0, ali je odmah minutu potom Lovro Cvek iz slobodnog udarca vratio neizvjesnost. Ipak, tri minute prije kraja za Weyland se opet ukazao Bobičanec, zabio za 3:1, Kokot je u predzadnjoj opet smanjio, ali za više nije bilo koncentracije ni vremena, ostalo je 3:2.

U zadnjoj utakmici programa u ponedjeljak – najefikasnija izvedba dosad. Poletni Marin Promet iz Zagreba lako se obračunao s rekreativcima FE Lacia, već u 17. sekundi igre zabio je igrač s brojem 17 Josip Gusković, a isti je igrač do kraja zabio čak sedam puta! Na kraju je bilo visokih 13:1.

Pan kup se nastavlja u petak, od 19:30 sati, s novih pet utakmica, subota i nedjelja donose „maraton“ od 14 odnosno 15 sati pa sve do kasnih večernjih. Cijena dnevne ulaznice je 15 kuna, moguće je kupiti i turnirsku za cijeli Pan kup, po cijeni od 100 kuna.

Izvor:
Foto: Pan kup

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje