Povežite se s nama

Međimurje

Humanitarka u Prelogu mobilizirala je brojne filantrope

Objavljeno:

- dana

IZDVOJENO

Protekli blagdani bili su dani kad se zaustavljaju užurbani koraci i smiruju misli.

Mnogi Priločani su se posvetili sebi i svojim najdražima, a bilo je i onih kojima je uspjelo priteći u pomoć ljudima u nevolji. Možemo biti sretni ako smo neke planove ostvarili i ako nas neki neuspjesi u prošloj godini nisu slomili. Prelistavajući prošle stranice i minule dane osobnog života, lako ćemo dokučiti što bismo htjeli ponoviti. Mi smo kovači svoje, ali nerijetko i tuđe sreće i nesreće. Zato, dok onima koji su nam najdraži izričemo lijepe želje i brižno satkane rečenice nesvakodnevnih nježnosti, ne treba zaboraviti da je upravo nama povjerena sudbina tih rečenica. Mi ih u životima onih koje volimo trebamo pretočiti u sretnu stvarnost. Poželimo, stoga, da budemo radost, sreća i veselje jedni drugima. Tako su neke osobe, tijekom božićnih blagdana, bile radost, sreća i veselje obitelji Štefok, a posebno Nataliji Štefok, članici Kluba Duga. Preselivši u novu kuću, koju su dobili u zamjenu od poduzeća Komet d.o.o., nisu je imali čime namjestiti. No, našla se tu obitelj Golub, iz Orehovice, koja im je donirala kompletni namještaj za spavaću sobu i kuhinju, tepihe, posteljinu te druge potrepštine. Obitelji Novak, Mihac, Grabant-Bermanec i Horvat-Labaš donirale su krevete i peć, a tvrtka Šestan-Busch, Dubravko Cvetko, stolarija Zimprich, poduzeće Elimea d.o.o., Pero Rojko, Sandra Švenda, Smiljana Strahija i Brankica Mezga su sve to dopremili i posložili u novoj kući. Tako su Štefokovi napokon mogli dočekati Božić u toplom, prostranom i ugodnom domu. Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je ovih dana obitelj Golub i zahvalio im u ime obitelji Štefok na spomenutoj  nesebičnoj donaciji. – Ovakvih akcija trebalo biti još i više, jer trebamo biti radost, sreća i veselje jedni drugima. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj božićnoj akciji – naglasio je Kolarek. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Preminuo dugogodišnji profesor njemačkog i latinskog u čakovečkoj Gimnaziji Branko Stojko

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Facebook stranici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec objavili su tužnu vijest.

– S tugom smo primili vijest da nas je zauvijek napustio naš cijenjeni i dragi kolega, dugogodišnji gimnazijski profesor njemačkoga i latinskoga jezika, Branko Stojko. Riječi zahvalnosti uputit ćemo mu na komemoraciji koja će se održati u petak, 6. kolovoza, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec u 12 sati.

Posljednji ispraćaj dragog nam kolege i profesora bit će u petak u 15 sati na groblju u Mihovljanu. Uspomenu na našega dragog profesora Stojka vječno ćemo nositi u srcima i mislima – stoji u objavi.

Obitelji i najbližima redakcija Regionalnog tjednika iskazuje iskrenu sućut.

Nastavite čitati

Međimurje

Ovog vikenda u Žabniku predstavljanje knjige “Makovo zrno” i prekrasan koncert “Klasika uz Muru”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U tijeku su zanimljivi i sadržajno bogati programi u sklopu manifestacije „Dani turizma 2021.” u Svetome Martinu na Muri.

U subotu, 7. kolovoza, od 19 sati kod Centra za posjetitelje u Žabniku održavat će se predstavljanje knjige “Makovo zrno” Božene Malekoci-Oletić, koja govori o dugogodišnjem načelniku Općine Sveti Martin na Muri Franji Makovcu, koji je iz potencijala malenih kao makovo zrno preobrazio svoj kraj.

Padarić, Zamuda i gošće

Volite li klasičnu glazbu, u subotu ponesite svoju dekicu i na neklasičan način uživajte na tradicionalnom koncertu „Klasika uz Muru“ u režiji baritona Dominika Padarića, studenta Kraljevske glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pratit će ga pijanist virtuoz Patrik Zamuda, dok će se kao gošće pojaviti i Gabriela Hrženjak te Barbara Suhodolčan.

Što se tiče ostalih sadržaja “Dana turizma 2021.”, možete ih pogledati na priloženom plakatu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje