Povežite se s nama

Međimurje

Humanitarka u Prelogu mobilizirala je brojne filantrope

Objavljeno:

- dana

IZDVOJENO

Protekli blagdani bili su dani kad se zaustavljaju užurbani koraci i smiruju misli.

Mnogi Priločani su se posvetili sebi i svojim najdražima, a bilo je i onih kojima je uspjelo priteći u pomoć ljudima u nevolji. Možemo biti sretni ako smo neke planove ostvarili i ako nas neki neuspjesi u prošloj godini nisu slomili. Prelistavajući prošle stranice i minule dane osobnog života, lako ćemo dokučiti što bismo htjeli ponoviti. Mi smo kovači svoje, ali nerijetko i tuđe sreće i nesreće. Zato, dok onima koji su nam najdraži izričemo lijepe želje i brižno satkane rečenice nesvakodnevnih nježnosti, ne treba zaboraviti da je upravo nama povjerena sudbina tih rečenica. Mi ih u životima onih koje volimo trebamo pretočiti u sretnu stvarnost. Poželimo, stoga, da budemo radost, sreća i veselje jedni drugima. Tako su neke osobe, tijekom božićnih blagdana, bile radost, sreća i veselje obitelji Štefok, a posebno Nataliji Štefok, članici Kluba Duga. Preselivši u novu kuću, koju su dobili u zamjenu od poduzeća Komet d.o.o., nisu je imali čime namjestiti. No, našla se tu obitelj Golub, iz Orehovice, koja im je donirala kompletni namještaj za spavaću sobu i kuhinju, tepihe, posteljinu te druge potrepštine. Obitelji Novak, Mihac, Grabant-Bermanec i Horvat-Labaš donirale su krevete i peć, a tvrtka Šestan-Busch, Dubravko Cvetko, stolarija Zimprich, poduzeće Elimea d.o.o., Pero Rojko, Sandra Švenda, Smiljana Strahija i Brankica Mezga su sve to dopremili i posložili u novoj kući. Tako su Štefokovi napokon mogli dočekati Božić u toplom, prostranom i ugodnom domu. Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je ovih dana obitelj Golub i zahvalio im u ime obitelji Štefok na spomenutoj  nesebičnoj donaciji. – Ovakvih akcija trebalo biti još i više, jer trebamo biti radost, sreća i veselje jedni drugima. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj božićnoj akciji – naglasio je Kolarek. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mursko Središće: za završetak tribina na igralištu NK Rudara dobiveno novih 850.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradu Murskom Središću odobreno je dodatno sufinanciranje radova na završetku izgradnje tribina i popratnih sportskih prostorija na terenima Nogometnog kluba Rudar. Naime, putem natječaja Ministarstva turizma i sporta, Mursko Središće je dobilo 850.000 kuna što će u velikoj mjeri olakšati financiranje ovog projekta.

U obnovu i dogradnju stadiona do sada je već uloženo oko 1,5 milijuna kuna, a za preostale radove na završetku tribine potrebno je namaknuti 2,66 milijuna kuna. Dobivenim novcem od Ministarstva znatno lakše će se kraju privesti zahtjevni projekt koji će gradskom trećeligašu omogućiti moderne infrastrukturne uvjete. U okviru Kluba djeluje i Škola nogometa koja okuplja više od 150 djece.

– Postoje već i projekti za pomoćno nogometno igralište, a naručen je i projekt za sportski park koji će se nalaziti u smjeru od nogometnog igrališta prema ribnjaku Zalešće. Uz jedan od najljepših ribičkih domova na Zalešću, planinarski dom za koji je osigurano zemljište od Šuderke prema rijeci Muri, vanjska sportska igrališta i sportsku dvoranu, Mursko Središće će dobiti jedinstveni sportski kompleks kakvim se malo gradova može pohvaliti – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Plivanje, košarka i rukomet na otvorenju još jedne sezone Ljetnih sportskih kampova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine brojni čakovečki osnovnoškolarci su nakon završetka školskih obveza pohrlili na Ljetne sportske kampove koji se punih 18 godina pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“ održavaju u organizaciji Zajednice sportskih udruga Čakovca. Djeci su na raspolaganju čak 23 kampa iz 18 različitih sportova, a novu sezonu Ljetnih sportskih kampova otvorili su plivanje, košarka i rukomet.

Najviše zainteresiranih školaraca je na kampu iz plivanja kojeg na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ provodi Čakovečki plivački klub. Čak 160 djece odlučilo je isprobati ovaj sport. Kako je objasnio predsjednik ČPK-a Goran Kolarić, sa školarcima radi 13 trenera, a podijeljeni su u skupine prema plivačkom znanju. Poseban program provodi se s neplivačima s kojima se radi prilagodba na vodu, ronjenje, plutanje i učenje tehnika plivanja.

– S plivačima se pak radi na usavršavanju tehnika plivanja, skokovima u vodu i okretima. Posebnost ovih kampova je što po prvi put osim u unutrašnjim radimo i na novootvorenim vanjskim bazenima – izjavio je Kolarić.

Upravo zbog vanjskih bazena polaznici kampova nisu morali biti podijeljeni u grupe već se cjelokupni program provodi prijepodne od 9 do 11 sati.

U poslijepodnevnom terminu pak školarci mogu upoznati čari košarke. Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani I. Osnovne škole, a voditelj je proslavljeni igrač i trener Mario Novak.

– Djeca su podijeljena u homogenizirane grupe po dobi i spolu. Najviše se vesele igrama pa su i treninzi koncipirani na taj način. Želja nam je kroz zabavu djeci približiti košarkašku igru i zainteresirati ih za košarku kao i bavljenje sportom općenito – rekao je Novak.

U dvorani II. Osnovne škole u prijepodnevnim satima kamp iz rukometa provodi Ženski rukometni klub Zrinski. I ovaj, kao i ostali kampovi namijenjeni su i djevojčicama i dječacima.

Cilj kampova je pružiti školarcima kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom. Tijekom dva sata, svakog radnog dana s djecom na kampu rade školovani stručnjaci; profesori, apsolventi kineziologije i stručni treneri. Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna, a prijave i uplate se obavljaju na recepciji čakovečkih Gradskih bazena „Marija Ružić“ i traju tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše, odnosno one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova je Grad Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje