Povežite se s nama

Međimurje

Humanitarka u Prelogu mobilizirala je brojne filantrope

Objavljeno:

- dana

IZDVOJENO

Protekli blagdani bili su dani kad se zaustavljaju užurbani koraci i smiruju misli.

Mnogi Priločani su se posvetili sebi i svojim najdražima, a bilo je i onih kojima je uspjelo priteći u pomoć ljudima u nevolji. Možemo biti sretni ako smo neke planove ostvarili i ako nas neki neuspjesi u prošloj godini nisu slomili. Prelistavajući prošle stranice i minule dane osobnog života, lako ćemo dokučiti što bismo htjeli ponoviti. Mi smo kovači svoje, ali nerijetko i tuđe sreće i nesreće. Zato, dok onima koji su nam najdraži izričemo lijepe želje i brižno satkane rečenice nesvakodnevnih nježnosti, ne treba zaboraviti da je upravo nama povjerena sudbina tih rečenica. Mi ih u životima onih koje volimo trebamo pretočiti u sretnu stvarnost. Poželimo, stoga, da budemo radost, sreća i veselje jedni drugima. Tako su neke osobe, tijekom božićnih blagdana, bile radost, sreća i veselje obitelji Štefok, a posebno Nataliji Štefok, članici Kluba Duga. Preselivši u novu kuću, koju su dobili u zamjenu od poduzeća Komet d.o.o., nisu je imali čime namjestiti. No, našla se tu obitelj Golub, iz Orehovice, koja im je donirala kompletni namještaj za spavaću sobu i kuhinju, tepihe, posteljinu te druge potrepštine. Obitelji Novak, Mihac, Grabant-Bermanec i Horvat-Labaš donirale su krevete i peć, a tvrtka Šestan-Busch, Dubravko Cvetko, stolarija Zimprich, poduzeće Elimea d.o.o., Pero Rojko, Sandra Švenda, Smiljana Strahija i Brankica Mezga su sve to dopremili i posložili u novoj kući. Tako su Štefokovi napokon mogli dočekati Božić u toplom, prostranom i ugodnom domu. Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je ovih dana obitelj Golub i zahvalio im u ime obitelji Štefok na spomenutoj  nesebičnoj donaciji. – Ovakvih akcija trebalo biti još i više, jer trebamo biti radost, sreća i veselje jedni drugima. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj božićnoj akciji – naglasio je Kolarek. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje