Povežite se s nama

Međimurje

Humanitarka u Prelogu mobilizirala je brojne filantrope

Objavljeno:

- dana

IZDVOJENO

Protekli blagdani bili su dani kad se zaustavljaju užurbani koraci i smiruju misli.

Mnogi Priločani su se posvetili sebi i svojim najdražima, a bilo je i onih kojima je uspjelo priteći u pomoć ljudima u nevolji. Možemo biti sretni ako smo neke planove ostvarili i ako nas neki neuspjesi u prošloj godini nisu slomili. Prelistavajući prošle stranice i minule dane osobnog života, lako ćemo dokučiti što bismo htjeli ponoviti. Mi smo kovači svoje, ali nerijetko i tuđe sreće i nesreće. Zato, dok onima koji su nam najdraži izričemo lijepe želje i brižno satkane rečenice nesvakodnevnih nježnosti, ne treba zaboraviti da je upravo nama povjerena sudbina tih rečenica. Mi ih u životima onih koje volimo trebamo pretočiti u sretnu stvarnost. Poželimo, stoga, da budemo radost, sreća i veselje jedni drugima. Tako su neke osobe, tijekom božićnih blagdana, bile radost, sreća i veselje obitelji Štefok, a posebno Nataliji Štefok, članici Kluba Duga. Preselivši u novu kuću, koju su dobili u zamjenu od poduzeća Komet d.o.o., nisu je imali čime namjestiti. No, našla se tu obitelj Golub, iz Orehovice, koja im je donirala kompletni namještaj za spavaću sobu i kuhinju, tepihe, posteljinu te druge potrepštine. Obitelji Novak, Mihac, Grabant-Bermanec i Horvat-Labaš donirale su krevete i peć, a tvrtka Šestan-Busch, Dubravko Cvetko, stolarija Zimprich, poduzeće Elimea d.o.o., Pero Rojko, Sandra Švenda, Smiljana Strahija i Brankica Mezga su sve to dopremili i posložili u novoj kući. Tako su Štefokovi napokon mogli dočekati Božić u toplom, prostranom i ugodnom domu. Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je ovih dana obitelj Golub i zahvalio im u ime obitelji Štefok na spomenutoj  nesebičnoj donaciji. – Ovakvih akcija trebalo biti još i više, jer trebamo biti radost, sreća i veselje jedni drugima. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj božićnoj akciji – naglasio je Kolarek. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju dva slučaja zaraze koronom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 6 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 19. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz, a na temelju kliničke slike COVID-19 je dijagnosticiran također kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 586.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.830 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 74 godine.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.530 oboljelih, a ukupno se oporavilo 12.686 osoba.

Nastavite čitati