Povežite se s nama

Život i društvo

Humanitarna izložba u Ivancu za pomoć pri školovanju djece u Bosni

Objavljeno:

- dana

Hvale vrijedno

U Caritasovom domu za starije i nemoćne osobe Sveti Ivan Krstitelj u Ivancu u srijedu 26. travnja otvorena je humanitarna izložba “95 godina s Vama – Umjetnošću za Bosnu”. Organizator izložbe je Hrvatsko kulturno društvo Napredak Varaždin koje ove godine slavi 95 godina postojanja.

Izložba je prodajnog karaktera, a kupnjom jednog od 34 predstavljenih djela akademskih slikara, stvorenih u petnaestak različitih tehnika, možete kulturno obogatiti sebe i svoju obitelj, ali i pomoći djelovanju HKD-a Napredak. Prikupljena sredstva namijenjena su, naime, za pomoć siromašnim obiteljima i djeci u školovanju u Bosni, zatim za održavanje 19. ljetne škole njemačkog jezika u Beču, za Katoličko sveučilište u Sarajevu, itd.

Izložena su djela Branimira Čilića, Blaženke Salavarde, Đurđe Gudlin Zanoški, Đure Sedera, Iris Bondora Dvornik, Josipa Biffela, Katarine Žanić-Michieli, Ljube Laha, Radoslava Viličića, Slavka Šohaja i Zlatka Šulentića. O izložbi je na otvorenju govorio umirovljeni povjesničar umjetnosti Miroslav Klemm koji je svoj radni vijek kao kustos proveo u Gradskom muzeju Varaždin.

Izvor:
Foto: Varaždinska biskupija

Život i društvo

FOTO Branitelji i ribiči otvorili Dane Miholja u Sračincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proteklog su vikenda započeli Dani Miholja, tradicionalna proslava Dana Općine Sračinec i Župe sv. Mihaela arkanđela Sračinec. Sve je počelo uz subotu na šestom susretu branitelja Domovinskog rata.

– Drago mi je da upravo vi branitelji započinjete ove Dane Miholja, vi ste među najzaslužnijima za današnju slobodu u kojoj živimo. Drago mi je i da imamo ovako lijep prostor parka Velika graba, gdje se možemo okupiti i zajedno ugodno provesti vrijeme u sportskim aktivnostima – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Na sportskim susretima okupili su se članovi braniteljskih udruga iz Trnovca Bartolovečkog, Kneginca, Petrijanca, Maruševca, Varaždina i domaćini iz Sračinca, a prije sportskih aktivnosti položili su lampaše uz spomen obilježje pod Doma kulture.

Dani Miholja nastavljeni su u nedjelju 13. Ribičkim kupom općine Sračinec, koji je održan na jezeru Kocinka. Dan je bio oblačan i kišan, rekli bismo idealan za ribolov, no niska razina vode u jezeru nije obećavala dobar ulov.

No, na kraju se pokazalo da pravi ribolovci love i u takvim uvjetima, pa su ulovljeni i šarani preko 2.5 kilograma. Ukupno najbolji bili su Antonio Težak iz Vidovca, Robert Posavi iz Ivanca te Petar Klaus iz općine Sračinec.

Ukupno je ulovljeno više od 50 kg ribe, koja je po pravilima sportskog ribolova nakon vaganja vraćena u jezero. Uspješni organizatori i ovog kupa bili su članovi SRK Sračinec, a podjela priznanja i druženje održano je u novouređenim prostorijama uz samo jezero Kocinka u Sračincu.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Petrijancu održana prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Održana je prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni” kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

Radionica je bila održana za članove udruga civilnog društva. Zahvaljujemo svim sudionicima na radionice kao i dobrim predavačima i naravno pozivamo sve sudionike na iduću radionicu.

Predavači Nenad Vidović i Mario Musolin održali su zanimljiva predavanja i radionicu na temu “Budimo spremni – Upoznajmo naše područje”. Uz članove 11 udruga koje su bile prisutne na radionici, na predavanju je bio nazočan i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Prisutni su imali priliku pobliže upoznati ključne rizike svog područja, postupanja u slučaju krize ili ugroze.

Dogovoreni termini sljedećih radionica za općinu Petrijanec u sklopu projekta “Budimo spremni” :

• 30.9.2022. (petak) u 17:00 – tečaj “Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć”
• 14.10.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Pripremimo se prije”
• 4.11.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje