Povežite se s nama

Sport

Humanitarna utrka grada anđela ove godine trči se za žrtve obiteljskog nasilja

Objavljeno:

- dana

Subotu, 14. svibnja, rezervirajte za 3. humanitarnu utrku grada anđela! Varaždinom će se ponovo trčati s humanitarnim ciljem na umu, a sva prikupljena sredstva idu za varaždinski Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“.

Humanitarna utrka grada anđela ove je godine posvećena žrtvama obiteljskog nasilja, ženama i djeci, koje su pretrpjele nasilje. Nažalost, stupce crne kronike i dalje pune tragični slučajevi nasilja u obitelji, često i s najgorom posljedicom. Varaždin ima Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“ gdje one mogu pronaći privremeni smještaj. Kako bi njegovim korisnicima barem malo olakšali život, ove će godine sredstva prikupljena u utrci biti za njih.

Humanitarnu utrku grada anđela organiziraju idejni začetnik Damir Habijan, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, uz podršku Grada Varaždina.

Ulicama centra grada Varaždina utrka će se održati u subotu, 14. svibnja, sa startom u 11 sati na Kapucinskom trgu. U tijeku su prijave na: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1660 gdje možete pronaći prijavni obrazac i ispuniti ga. Prijava je pravovaljana po uplati startnine od 70 kuna, a po želji je moguće uplatiti i više.

Svakako treba dodati da će na svaku uplatu kotizacije fizičkih osoba, varaždinska tvornica PVC i ALU stolarije MARLEX, uplatiti jednaki iznos za humanitarnu svrhu utrke. Više uplaćenih kotizacija znači dvostruko više sredstava za naše hrabre lavice i laviće!

Deset dana prije utrka prijavljeno je 300-injak trkačica i trkača, stoga požurite s prijavama.

U bogatom startnom paketu su: startni broj, čip za elektronsko mjerenje vremena, buff utrke, unikatna finišerska medalja, Vindi iso sport, Biovitalis sportski gel i Decathlon energetski gel. Po završetku utrku za sve sudionike osiguran je grah.

Iako se radi o utrci humanitarnog karaktera i naglasak je na pomoći, osigurane su bogate nagrade sponzora za najbrže u muškoj i ženskoj kategoriji.

Sport

Iduće godine bez WRC Croatia Rallyja koji je prolazio Varaždinskom županijom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon četiri uzastopna uspješna izdanja WRC Croatia Rallyja, hrvatski asfalt u 2025. sezoni neće biti dio svjetskog WRC prvenstva, objavili su organizatori.

Croatia Rally, koji je u jednoj etapi prolazio kroz Varaždinsku županiju, u idućoj sezoni iznimno neće biti u kalendaru svjetskog WRC prvenstva u rallyju budući organizatoru do zadanog roka nisu izdane odgovarajuće lokalne garancije, a zbog čega je WRC Promotor odlučio svjetske rally utrke u 2025. održati u Saudijskoj Arabiji, Paragvaju i na Kanarskim Otocima.

– Nakon uspješno održanog WRC Croatia Rallyja 2023. ponuđen nam je novi, trogodišnji ugovor za razdoblje od 2025. do 2027. godine. Za njegovo potpisivanje i nastavak WRC natjecanja u Hrvatskoj pokušali smo ishoditi svu potrebnu dokumentaciju, točnije garancije lokalnih institucija, no na žalost do današnjeg dana nismo uspjeli u potpunosti sve pribaviti. U ovom trenutku kao jedinu realnu opciju vidimo mogućnost uključenja u kalendar Europskog Rally prvenstva u 2025. godini, pa povratak u WRC u sezonama 2026. i 2027. godini – pojasnio je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Nastavite čitati

Sport

Igor Postonjski više nije igrač Nogometnog kluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni klub Varaždin ostao je bez svojeg kapetana Igora Postonjskog, koji se pridružio iranskom prvoligašu Tractoru kojeg vodi Dragan Skočić, bivši izbornik hrvatske U-21 reprezentacije.

– Malo nas je poremetio njegov odlazak jer znamo koliko je on značio za ovu ekipu. Znamo također koliko je sebe dao za taj klub, što smo sve zajedno prošli – od ispadanja, do povratka u 1. ligu, pa mu se dogodila teška ozljeda, a zatim i povratak.  Izašli smo mu u susret i ja bih mu se zahvalio na svemu. Svjesni smo njegovih godina i nije tu bilo da se zaradi, iako nije otišao bez odštete. Zavrijedio si je da si u nogometnoj karijeri još nešto zaradi.  Nama je malo teže, jer ćemo teško pronaći adekvatnu zamjenu – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Nogometnog kluba Varaždin.

U medijima se pojavila informacija o odšteti od 200.000 eura, a Postonjski će potpisati ugovor na godinu plus godinu dana.

Kapetansku vrpcu preuzet će tako vratar Oliver Zelenika.

Inače, Postonjski je u NK Varaždinu proveo nešto više od tri sezone. Za klub je odigrao 87 utakmica i postigao 17 golova. Vodio je klub u povratku u najviši rang hrvatskog nogometa. U 5. kolu sezone 2022/23, na gostovanju u Osijeku, zadobio je tešku ozljedu – puknuće tibije i fibule, no uspio se vratiti jači i bolji.

Prošlu sezonu odigrao je standardno te je bio pravi vođa na terenu i izvan njega.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje