Povežite se s nama

Život i društvo

Humanitarni badminton turnir na TTS-u za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Objavljeno:

- dana

Lions klub Millennium

Lions klub New Century Lions Club Varaždin Millennium u subotu, 25. ožujka organizira po prvi put humanitarni badminton turnir pod nazivom Lions open badminton turnir.

Turnir organiziraju zajedno s Badminton klubom Marlex iz Varaždina. Jedan od suorganizatora turnira je i HDS ZAMP koji se odrekao iznosa autorske naknade za javnu izvedbu glazbenih djela i iznosa troškova naplate u korist prikupljanja sredstava za udrugu Nova budućnost budući da će se nakon održavanja sportskog dijela u večernjim satima održati i glazbeni program gdje će prisutne humanitarno zabavljati glazbeni sastav JamIT – Fakustix.

Cilj ove humanitarne akcije je prikupljanje financijskih sredstava za djecu bez roditeljske skrbi iz Udruge za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji Nova budućnost koja djeluje na području grada Varaždina.

Humanitarni turnir održat će se u Varaždinu u Sportskom centru TTS, a financijska sredstva će se prikupljati putem kotizacija za sudjelovanje na turniru i prikupljena sredstva koristit će se za opremanje objekta, nabavu namještaja i renoviranje sa svrhom poboljšanja kvalitete života korisnika Udruge u Varaždinu.

Kotizacija za sudjelovanje na turniru iznosi 100 kuna bez obzira u koliko disciplina se sudionik prijavi. Sve informacije o turniru kao i prijave na isti vrše se putem e-maila: [email protected], te na /www.facebook.com/BadmintonKlubMarlex/ .

Izvor:
Foto: How to Play Badminton

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati