Povežite se s nama

Događanja

Humanitarni koncert za djecu iz Cenacola

Objavljeno:

- dana

Ove subote, 9. studenog u 18.30 sati u maloj dvorani Arene Varaždin održat će se humanitarni koncert “Snagom ljubavi za djecu zajednice Cenacolo”. Kupnjom ulaznica možete pomoći djeci koja su sa svojim majkama i očevima smještena u Zajednici Cenacolo, u Bratovšini sv. Josipa Radnika u Varaždinu. Uz plesni i glazbeni nastup djece i odraslih članova Zajednice Cenacolo, posjetitelje očekuju gosti iz Italije, Alessandro i Francesco Gallo, a uz njih će nastupiti i sestre Husar, Marija i Ivana. Priređuju se i dvije izložbe: “Prijateljstvo” s fotografijama iz misija u Meksiku, Peruu, Brazilu i Argentini, te izložba dječjih radova. Cijena ulaznice je 35 kuna, a kupiti ih možete u knjižari Verbum u Zagrebačkoj 4 ili u Bratovštini Sveti Josip Radnik, Zajednica Cenacolo, Cehovska 4 u Varaždinu. Više informacija možete dobiti na broju telefona: 098/175-09-14.

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje