Povežite se s nama

Međimurje

Humanitarni nastup komičara

Objavljeno:

- dana

LAJNAP U ČAKOVCU

Lajnapova ekipa stand up komičara iz Zagreba sav prihod sa svoga gostovanja u Čakovcu odlučila je donirati Udruzi Sklonište dobrote.

Spomenuta udruga osnovana je 23. siječnja 2013. godine da bi potaknula svijest i drugačije razmišljanje o životinjama, posebice mačkama. Udruga nema sklonište (azil), već je to samo naziv udruge koji poručuje da će prigrliti sve, bez obzira na različitosti. Neprofitna su organizacija i sve rade na osnovi volonterstva. Proteklih godina sklonjeno je već više od 500 mačaka s ulice, provedeni su projekti sterilizacije divljih mačaka,te je udomljeno oko 400 maca. Lajnap ekipa, koju čine Aleks Curac Saric, Tomislav Koza Kozačinski, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec Goc, održat će humanitarni nastup u subotu, 5. studenoga, s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Ulaznice po cijeni od 35 kuna mogu se kupiti u SGC ATON u Nedelišću, Gradskoj kavani Čakovec i Patrix Baru ili se možete javiti u inbox Udruge Sklonište dobrote ili na e-mail [email protected]

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje