Povežite se s nama

U fokusu

HZZO: Bivši upravitelj Smoljanec svoj auto nije popravljao na račun Bolnice

Objavljeno:

- dana

KONTROLA U VARAŽDINSKOJ BOLNICI

Bivši sanacijski upravitelj Opće bolnice Varaždin Mladen Smoljanec nije na račun Bolnice popravljao i servisirao svoje privatno vozilo, utvrđeno je izvanrednom kontrolom HZZO-a.

Viša inspektorica za ekonomske poslove je kontrolu obavila još prošle godine kako bi provjerila navode iz anonimne prijave.

Dok je Smoljanec bio na čelu Bolnice, ta zdravstvena ustanova je prodala dva rabljena vozila te potom kupila službeni Citroën. S tim javnost nije bila upoznata sve do ožujka ove godine, kada je na sjednici Županijske skupštine vijećnik HDZ-a Zdravko Maltar postavio pitanje o „mutnim poslovima“ iz 2013. vezanima uz vozni park bivše Bolnice Novi Marof.

Maltar: I sebi kupio vozilo

– Tražim da se istraži postupak procjene dvaju sanitetskih vozila te nabava službenog vozila marke Citroën C- Elysée, koje je kupljeno za sanacijskog upravitelja. On je, gle čuda, negdje u isto vrijeme kupio i privatno vozilo – naveo je tada Maltar.

Međutim, zbog toga je HZZO-u upućena i anonimna prijava, po kojoj su izvanredni nadzor obavili u srpnju prošle godine. To je poznato zahvaljujući tome što je na stranicama Varaždinske županije objavljen odgovor na vijećničko pitanje koji je potpisala v.d. ravnateljica Opće bolnice Sanja Zember.  

U anonimnoj prijavi Smoljanca se teretilo da obavlja besplatne servise i popravke na vlastitom automobilu. Viša inspektorica za ekonomske poslove HZZO-a je obavila uvid u dokumentaciju vezanu uz procjenu vozila, postupke javne nabave novog vozila, financijsku i računovodstvenu dokumentaciju vezanu uz prodaju rabljenih vozila te novog vozila.

– Nisu utvrđene nepravilnosti – navela je dr. Zember u odgovoru.  

HZZO: Navodi o servisiranju neosnovani

Viša inspektorica je obavila i uvid u račune za servis i popravke osobnog vozila marke Citroën sanacijskog upravitelja, te u izvješću navela da su navodi vezani uz besplatno servisiranje privatnog automobila neosnovani.

Inače, Smoljanec je sada ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Izvor:
Foto: autoviva.com

U fokusu

Slijedi li od 1. veljače otvaranje teretana, terasa kafića…?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na jučerašnjem sastanku Vlade i Stožera civilne zaštite RH glavna tema bili su koraci kojima bi se eventualno popustile epidemiološke mjere koje traju do 31. siječnja.

S obzirom na to da se bliži kraj mjeseca, prema pisanju Indexa, najvjerojatnije u srijedu, 27. siječnja, donijet će se odluka koja će se bazirati na popuštanju mjera u segmentu sporta i rekreacije, a na stolu je i dalje i otvaranje terasa restorana i kafića.

Naime, Index doznaje da je izgledno da se s ponedjeljkom, 1. veljače, otvore teretane, kao i da se proširi krug onih kojima su dozvoljeni treninzi, natjecanja i generalno bavljenje sportom, barem kad je riječ o sportu na otvorenom.

Najizglednije je također da se od 1. veljače kafićima dopusti prodaja kave i napitaka za van, a moguće i otvaranje terasa, čiji bi rad bio ograničen do 22 sata.

Učenici viših razreda osnovne trebali bi se vratiti u škole (sada nastavu prate online).

Nastavite čitati

U fokusu

Unazad 10 godina PU varaždinskoj predano 143 komada automatskog oružja, 47 kilograma streljiva…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Sloganom kampanje „Učinite svoje okružje sigurnim!“ Policijska uprava varaždinska pridružila se provedbi modernizirane nacionalne preventivne kampanje MUP-a RH „Manje oružja, manje tragedija!“

Naime, kampanja se provodi već dulji niz godina u Hrvatskoj kako bi se spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, ali i senzibilizacije javnosti te poticanja građana da bez sankcija dragovoljno predaju ilegalno oružje.

Prošle godine kampanja je modernizirana sufinanciranim sredstvima Europske unije putem Fonda za unutarnju sigurnost i kao takva odvijat će se 365 dana diljem Hrvatske.

– Dragovoljnom predajom ilegalnog oružja policiji, domovi postaju sigurniji te se time izbjegavaju opasnosti od tragičnih događaja koji često završavaju teškim ozljedama i smrću. Građani se, nerijetko, pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima ili ga nezakonito prodaju, čime se izlažu kaznenom progonu – ističu iz PU varaždinske.

Objašnjavaju da su ratna zbivanja devedesetih na području Hrvatske ostavila za sobom velike količine ilegalnog oružja u posjedu građana.

Na području PU varaždinske unatrag 10 godina, u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, građani su dragovoljno predali: 143 komada automatskog oružja, 1283 komada rasprskavajućeg oružja, 279 komada dozvoljenog oružja, 106.579 komada streljiva te 47 kilograma eksploziva.

– Zakonom je određeno da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija. Stoga, pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da se bez straha od sankcija obrate policiji. Važno je znati da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje – poručuju iz PU varaždinske.

Prvi je korak, stoga, nazvati policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenik u civilnoj odjeći  i u civilnom vozilu doći na adresu pronalaska ili dogovorene predaje i na siguran način opasna sredstva preuzeti.

Djeci se poručuje da, ako naiđu na nepoznati predmet, ništa ne diraju, već se obrate roditeljima ili drugoj bliskoj odrasloj osobi koja će obavijestiti policiju.

Nastavite čitati