Povežite se s nama

U fokusu

I Lalovac im zadaje muke: Grad će tražiti reviziju u JUGS-u i Koncertnom uredu!

Objavljeno:

- dana

ZABORAVILI NA OBVEZU

Osim ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića, čelnim ljudima Grada Varaždina muke je zadao i ministar financija Boris Lalovac.

Ministarstvo financija je, naime, naložilo da u gradsku riznicu uključe tri ustanove – Javnu ustanovu Gradski stanovi, Javnu ustanovu Gradski bazeni i Koncertni ured Varaždin.

Sve ustanove koje više od 50 posto prihoda ostvaruju iz proračuna, bilo gradskog, bilo državnog, moraju biti uključene u gradsku riznicu, koja se pojednostavljeno može opisati kao mjesto na koje se slijeva i odlijevaju sva sredstva, što omogućuje bolju kontrolu korištenja proračunskog novca.

U Gradu su na tu obavezu zaboravili, no na to ih je sada podsjetilo Ministarstvo.

„U JUGS-u puno manjkavosti“

Nije to sve. Grad će zatražiti reviziju poslovanja JUGS-a i Koncertnog ureda, najavio je gradonačelnik Goran Habuš na brifingu s novinarima u utorak.

– Reviziju ćemo zatražiti prije nego što te ustanove uključimo u gradsku riznicu, da znamo kako posluju – objasnio je.

Međutim, u slučaju JUGS-a to nije jedini razlog.

Izvješće o poslovanju te gradske ustanove za 2014. godinu bit će skinuto s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća u srijedu.

– Upravno vijeće JUGS-a je zaključilo da je puno manjkavosti, u knjiženju, fakturama i drugome, pa će ta točka biti skinuta s dnevnog reda – rekao je Habuš.

Raskid koncesije s AP-om u stečaju

Istovremeno, na dnevni red sjednice po hitnom postupku želi uvrstiti sporazumni raskid Ugovora o koncesiji za javni gradski prijevoz s AP-om u stečaju.

– Autobusni prijevoz d.o.o. je od AP-a u stečaju preuzeo pokretnu i nepokretnu imovinu te radnike, a mislili su da mogu preuzeti i koncesiju. Međutim, iz Ministarstva gospodarstva smo dobili odgovor da to nije moguće. S obzirom da su se s tim složili iz AP-a u stečaju, predlažemo sporazumni raskid koncesije – objasnio je komunalni pročelnik Mario Sambolec.

Mini-busevi su unatoč nevažećem koncesijskom ugovoru vozili po gradu u kolovozu i rujnu, no Habuš je napomenuo da Grad za to nije isplaćivao subvenciju.

Godišnje se za subvenciju javnog prijevoza iz proračuna izdvajalo 960.000 kuna.

Interesantna rješenja za gradski prijevoz?

– Raspisat ćemo novi natječaj za dodjelu koncesije da dobijemo kvalitetno rješenje. Ima interesa i interesantnih rješenja, no o tome zasad ne želim govoriti, da se opet ne bi dogodilo da se nitko ne javi na natječaj – rekao je Habuš.

Napomenuo je da će prijevoz srednjoškolaca iz prigradskih naselja do škola biti osiguran putem redovnog linijskog prijevoza, što je dogovoreno s Autobusnim prijevozom d.o.o.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Broj stanovnika: u Varaždinskoj županiji izgubljen grad veličine Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni zavod za statistiku objavio je procjenu broja stanovnika po gradovima, općinama i županijama na kraju 2020. godine.

Brojke su zabrinjavajuće, piše tportal.hr.

Prema toj procjeni, Hrvatska je početkom ove godine imala oko 4.048.000 stanovnika, što je 237.000 manje nego po zadnjem popisu 2011 . godine. To znači da je u manje od 10 godina izgubila više od 5 % populacije, odnosno svakog dvadesetog stanovnika.

Neki demografi procjenjuju da je stvarno stanje još gore te da je realni broj stanovnika pao ispod četiri milijuna.

Od popisa stanovništva 2011. demografske gubitke pretrpjele su gotovo sve regije. Samo tri od 21 županije bilježe porast stanovništva, pri čemu je on osjetniji jedino u Gradu Zagrebu, u kojem živi oko 19.000 žitelja više nego 2011. U plusu su još Istarska i Dubrovačko-neretvanska županija, ali sa znatno slabijim rastom.

U depopulaciji prednjače županije s istoka Hrvatske.

Varaždinska je županija prema ovim podacima 2011. godine imala 175.951 stanovnika, a ove godine ih ima 165.357, odnosno 10.594 manje (-6,02 %).

Međimurska je županija prije 10 godina imala 113.804 stanovnika, a 2020. je procjena da ih je 108.822, odnosno 4.982 manje (-4,38 %).

Obzirom da područje koje obuhvaća Grad Ludbreg ima oko 9000 stanovnika, u Varaždinskoj je županiji u posljednjih 10 godina “izgubljen” grad veličine Ludbrega.

Nastavite čitati

U fokusu

Europskoj autoindustriji prijeti potpuno zaustavljanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Osim nedostatka računalnih čipova, sada postoji i prijetnja nedostatkom magnezija koja stvara rizik da će se cijela automobilska industrija zaustaviti.

Magnezij se uglavnom koristi u automobilskoj industriji za proizvodnju aluminija. Aluminij je idealan za dijelove koji moraju imati malu težinu, ali još uvijek čvrstu konstrukciju, piše HAK.

Kinezi su najveći proizvođači magnezija i trenutno proizvode samo malu količinu za izvoz. Više od 85% svjetske proizvodnje u rukama je ove gospodarske velesile. Gotovo polovica kineske proizvodnje namijenjena je europskom tržištu, koje koristi gotovo sav isporučen magnezij za proizvodnju aluminija.

Situacija na američkom tržištu automobila je nešto bolja. I sama Amerika je proizvođač magnezija, pa ih manjak manje pogađa. Nedostatak magnezija posebno će utjecati na europske proizvođače automobila. Zbog toga će različite industrije, uključujući automobilsku, morati ozbiljno smanjiti proizvodnju, a u najgorem slučaju čak i zatvoriti.

Sada je pitanje što europske vlade mogu učiniti kratkoročno kako bi osigurale da automobilska industrija ne stane? U svakom slučaju, čini se da gomilanje zaliha onog što je trenutno još dostupno nije opcija jer magnezij je sam po sebi sirovina koja je vrlo osjetljiva na oksidaciju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje