Povežite se s nama

U fokusu

Ovaj tjedan odluka o kreditu Varteksu

Objavljeno:

- dana

Štromar: Sve ovisi o ZABA-i

Ovaj tjedan trebao bi se postići konačni dogovor oko kredita Varteksu koji je sastvni dio plana predstečajne nagodbe.

 

Varaždinska tekstilna industrija već mjesecima čeka kredit u iznosu od 10 milijuna eura koji je tvrtki neophpdan za provođenje usvojenih planova. Prije nekoliko dana, točnije 18. rujna, očekivao se konačni dogovor oko kredita, ali je dogovor rok pomaknut na ovaj tjedan.
U Varteksu se nadaju kako će napokon sada uspjeti postići zajednički dogovor o kreditu. Nije jasno zašto kredit još nije realiziran, iako je već prošlo gotovo dva i pol mjeseca od pravomoćnosti predstečajne nagodbu u kojoj se navodi i kredit. Istovremeno, Varteks ima posla, ali bez obećanog kredita neće ga moći odraditi. Jedan od velikih poslova koji bi mogli doći u pitanje je i angažman Varteksa na šivanju policijskih odora za Irak.

Tema Varteksa spomenuta je i na Županijskoj skupštini. Župan Štromar je izjavio -Država je učinila sve što je mogla. Preostaje se samo nadati da će svi involvirani – Vlada, država, Ministarstvo i ZABA – sve riješiti. Varteks ima dobre ugovore kojima može osigurati dovoljno posla za 1500 ljudi u slijedećih nekoliko godina, kazao je. Nakon ovih županovih riječi jasnije je zašto se ministar Linić direktno odlučio urgirati kod očigledno indiferentne ZABA-e. 

 

Prema provjerenim i iz više izvora potvrđenim  informacijama Regionalnog tjednika, u srijedu se u Zagrebu trebao održati sastanak ministra financija Slavka Linića sa predstavnicima ZABA-e. Jedina tema sastanka trebala je biti (ne)isplata kredita Varteksu. Sastanak se, iz nama nepoznatih razloga, nije održao.

 

Izvor:
Foto: Regionalni tjednik

U fokusu

Varaždin: počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje