Povežite se s nama

Međimurje

I Međimurske vode postale dio projekta „Međimurje – Europska regija sporta 2022. godine“

Objavljeno:

- dana

Kao prvoj županiji u Hrvatskoj koja nosi titulu Europske regije sporta za 2022. godinu, Međimurskoj županiji podršku je iskazala i tvrtka Međimurske vode koja je svojim pomnim strateškim planiranjem i ulaganjima podignula ljestvicu u pružanju usluge u javnoj vodoopskrbi.

Sporazum o suradnji potpisan je u sjedištu Međimurskih voda koje kroz program društveno odgovornog poslovanja kontinuirano pomažu razvoju sporta u Međimurju. Cijela Međimurska županija može se pohvaliti kvalitetom pitke vode koja je vitalna potreba i resurs koji koristimo u svakodnevnom životu te je to samo dodana vrijednost u promociji Međimurja kao destinacije zdravog života.

– Naša vizija je biti predvodnik u pružanju usluga vodoopskrbe u Hrvatskoj. Uspješni smo u povlačenju europskih sredstva za pripremu i gradnju vodo-komunalne infrastrukture u Hrvatskoj što nas još više povezuje s Međimurskom županijom koja je među najuspješnijim hrvatskim županijama u korištenju EU fondova – istaknuo je direktor tvrtke Međimurske vode Vladimir Topolnjak, prilikom potpisivanja sporazuma sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i predsjednikom Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matom Kljajićem.

U narednom razdoblju planirano je održavanje prvog sportsko– rekreativnog događaja koji je namijenjen svim dobnim skupinama s ciljem uključivanja što većeg broja stanovnika u rekreativno bavljenje sportom. Uz to, u lipnju će se održati i festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom  i osoba starije životne dobi na području županije. Dakako, planirane aktivnosti će se provesti čim to dopuste epidemiološke i vremenske prilike, poručili su župan Posavec i predsjednik Zajednice Kljajić.

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje