Povežite se s nama

Međimurje

I Mladen Novak najavio kandidaturu za poziciju međimurskog župana

Objavljeno:

- dana

Treći kandidat za međimurskog župana istaknuo je svoju kandidaturu na predstojećim prijevremenim izborima: to je Mladen Novak iz Slakovca, do prošlih lokalnih izbora predsjednik Skupštine Međimurske županije.

Podsjećamo, Novaka je bio član i predsjednik međimurskog SDP-a, dok nije izbačen iz stranke. Poznat je kao poduzetnik i vlasnik tvrtke C LAB. Nakon afere župana Posavca stao je u njegovu obranu, istaknuvši da iza svega stoji HDZ.

Međimurskim biračima Novak će se predstaviti u subotu, 6. studenoga, u centru Čakovca. Njegova ekipa tamo će skupljati potpise za kandidaturu, a tom prilikom predstavit će i kandidata za svog zamjenika.

Osim njega, kandidaturu su dosad najavili Darko Zver (Fokus) i Sandra Herman (Reformisti).

Međimurje

Sveti Martin na Muri: Ministarstvo darovalo nekretninu Općini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine izašlo je ususret Općini Sveti Martin na Muri i njihovom zahtjevu o darivanju katastarske čestice na kojoj se nalazi igralište Nogometnog kluba Polet.

Riječ je o prostoru površine 12.300 kvadratnih metara koji se koristi za razne sportsko-rekreacijske aktivnosti. Tržišna vrijednost nekretnine iznosi 39.100 kuna, a trošak procjene u iznosu od 3000 kuna pokrila je Općina Sveti Martin na Muri.

– Zahvaljujemo se resornom ministru Darku Horvatu i njegovim suradnicima u Ministarstvu na prepoznavanju potreba Općine za zemljištem na kojem će se razvijati sportsko-rekreacijski sadržaji, kao i na pruženoj pomoći oko realizacije ideje – poručio je načelnik Martin Srša.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Dekanovec nastavlja financirati školsku prehranu za sve učenike Područne škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Dekanovec će i tijekom 2022. godine u potpunosti financirati trošak školske prehrane za sve učenike u Područnoj školi Florijana Andrašeca. Općina se u projekt financiranja školske prehrane uključila još 2018. godine, a ove je godine u općinskom proračunu za ovu namjenu osiguran iznos od 30.000 kuna.

– Ovo je samo jedan od načina na koji pomažemo roditeljima u rasterećenju troškova školske prehrane. Općina Dekanovec već dugi niz godina provodi različite projekte, programe i druge aktivnost koji su usmjereni prema svim mještanima, od najmlađih pa do onih najstarijih, a sve s ciljem da im se u što je moguće većoj mjeri podigne životni standard – poručuju iz Općine Dekanovec.

Sporazum o financiranju školske prehrane učenika Područne škole Florijana Andrašeca potpisali su općinski načelnik Ivan Hajdarović i ravnateljica Osnovne škole Domašinec Martina Kivač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje