Povežite se s nama

Život i društvo

I Općina Petrijanec osigurala božićnice za umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Obavještavaju se umirovljenici s područja Općine Petrijanec čija mirovina iznosi manje od 1700 kuna da će Općina Petrijanec vršiti isplatu prigodnih novčanih pomoći umirovljenicima, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Uvjeti za isplatu novčane potpore:
– da umirovljenik nije korisnik inozemne mirovine ili neke druge mirovine,
– da je ukupna mirovina umirovljenika manja od 1700 kuna.

Upis korisnika koji zadovoljavaju uvjete vršiti će se 15., 16., 17., 18., 21. i 22. prosinca od 9 do 14 sati u prostorijama Općine Petrijanec, Vladimira Nazora 157, Petrijanec.

Prilikom upisa korisnika potrebno je predočiti osobnu iskaznicu, posljednji odrezak mirovine, OIB i IBAN račun.

Novčane potpora u iznosu od 150 kuna će se isplaćivati 23. prosinca 2020. godine, u vremenu od 12 do 14 sati.

Svi su dužni pridržavati se epidemioloških mjera.

– Ova izazovna vremena jako su utjecala na građane pa smo upravo iz toga razloga izmjenili kojom je povećan iznos socijalnog cenzusa za mirovine sa 1500 na 1700 kuna, čime smo obuhvatili još veći broj naših umirovljenika što nam je iznimno važno. Takve mjere Općine Petrijanec imaju za cilj očuvanje životnog standarda građana te primjereno zadovoljavanje potreba osjetljivih skupina, među kojima su i umirovljenici s niskim mirovinama kojima Općina i na ovaj način, isplatom pomoći ili potpora, nastoji olakšati svakodnevni život i uljepšati blagdane – Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec.

Život i društvo

Profesor na FOI-ju Damir Vučić dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOI

Profesor tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu organizacije i informatike i predsjednik Sportske udruge FOI-ja Damir Vučić dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza za akademsku godinu 2020./2021.

Ovo vrijedno priznanje za promicanje i razvoj studentskog sporta u Republici Hrvatskoj uručeno mu je na svečanosti u Kinu Forum u Zagrebu u utorak, 24. svibnja.

Ocjenjivački sud u sastavu Aleksandar Selmanović, predsjednik, Danira Bilić, član, Dubravko Ižaković, član, Tonći Jerak, član, Marija Karadža, član, Gordan Kožulj, član i Nikola Vincetić, član donio je odluku o dodjeli godišnje nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza profesoru FOI-ja Damiru Vučiću, a riječ je o nagradi koja se dodjeljuje pojedincima i kolektivima najzaslužnijim za razvoj studentskog sporta u akademskoj godini 2020./2021. godini.

Profesor Damir Vučić radi na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu od 2012. godine gdje u nastavu uvodi nove modalitete rada te redovne i izborne programe za studente, ali i za djelatnike Fakulteta za koje osmišljava i provodi medicinske fitness programe.

Zajedno sa svojim studentima u sklopu nastave iz TZK svake godine provodi mnoge uobičajene programe poput košarke, odbojke, nogometa, badmintona, ali i planinarenje, paintball, karting, kros, klizanje, nordijsko hodanje, rafting i veslanje, šah te fitness i borilačke programe uz profesionalno vođenje. Kao voditelj sportskih ekipa potiče sve svoje studente i sportaše da se aktivno uključe u rad sportskih sekcija koje djeluju na FOI-ju.

Samo u protekloj akademskoj godini profesor Vučić je uz podršku Uprave FOI i pomoć Studentskog zbora FOI organizirao i sudjelovao na gotovo svim sportskim natjecanjima u organizaciji ZSSS/UniSportZG (nogomet, košarka, odbojka, rukomet, stolni tenis, šah, badminton, e-sport, plivanje, tenis, atletika), a svake godine vodi i preko 100 studenata sportaša na STEM GAMES  u Rovinju, na kojima FOI ostvaruje zapažene rezultate.

Tako od 2014. do danas studenti osvajaju medalje u sportovima streljaštvo/disciplina zračni pištolj te u stolnom tenisu u kojem student FOI-ja Frane Runjić nakon dvije osvojene titule sveučilišnog prvaka osvaja i titulu državnog prvaka. Također, od samog uvođenja E-sport natjecanja na Sveučilištu, predstavnici FOI e-sport ekipe svake godine osvajaju medalje i odličja, te nižu značajne uspjehe kako na sveučilišnoj razini, tako i u sklopu različitih gaming natjecanja na kojima sudjeluju.

Kao predsjednik Sportske udruge FOI više od 10 godina organizira i provodi Dan sporta na FOI-ju, popularno zvan FOIJADA, koja tradicionalno okuplja preko 300 studenata, gdje su osim studenata FOI-ja u natjecanja uključeni studenti i ekipe ne samo Sveučilišta u Zagrebu, već i drugih sveučilišta u Hrvatskoj (Pula, Osijek, Sveučilište Sjever…).

Inicira, organizira i provodi službena natjecanja studenata predstavnika nekoliko fakulteta sa Sveučilišta u Zagrebu (Veterinarski fakultet, Rudarsko-geološko- naftni fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet i Fakultet organizacije i informatike). U 2017. godini odigrane su tri službene utakmice sveučilišnog natjecanja Sveučilišta u Zagrebu u odbojci i jedna službena utakmica u košarci.

Uz profesora Vučića, laureati su ove godine i Ana Burazer sa Sveučilišta u Zadru, Petar Dubelj sa Sveučilišta u Dubrovniku, Odbojkaška reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, Futsal reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Marko Čule sa Sveučilišta u Zagrebu, prof. Veno Đonlić sa Sveučilišta u Rijeci, Karla Srdanović sa Sveučilišta u Splitu te Vesna Alikalfić, prof. sa Sveučilišta u Zagrebu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO U dvorištu škole u Vrbnu otvoren je prvi hotel u ovome mjestu – hotel za kukce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U dvorištu Područne škole Josipa Jedvaja u Vrbnu u ponedjeljak, 23. svibnja, na simboličan je način otvoren prvi hotel u ovome mjestu – hotel za kukce.

Koja je glavna funkcija hotela za kukce? Ljeti hotel služi kukcima kao zaklon od vrućine i za razmnožavanje, a zimi ih štiti od hladnoće. Budući da ih se u hotelu zna okupiti veći broj, ljudi ovdje kukce mogu lakše promatrati.

– Izgradnja hotela u našoj je područnoj školi trajala oko tri tjedna, a za to su bili zaduženi školski knjižničar i domar škole. Hotel je smješten u dvorištu škole u blizini voćnjaka, kako bi se omogućilo njegovo oprašivanje. “Namještanje” i popunjavanje hotela prirodnim materijalima obavili su svi učenici škole neposredno prije otvaranja. Materijal za punjenje učenici su u dva tjedna sakupljali u prirodi i nosili u školu. U svemu je pomogla gđa Rusalka Majer iz Udruge Gredica koja je već jedanput posjetila našu školu – naveo je Berislav Njegovec iz OŠ Franje Serta Bednja.

Otvorenje hotela na simboličan je način obavljeno točno u podne, a čast da prereže vrpcu imala je ravnateljica škole Sanja Majcen. Nakon otvorenja svi prisutni mogli su hotel razgledati i fotografirati ga.

Posebno ih je razveselilo to što su uspjeli fotografirati i prvog gosta u novootvorenom objektu te zahvaljuju svima koji su sudjelovali u izgradnji i punjenju hotela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje