Povežite se s nama

Život i društvo

I ove godine suradnja Gradskog muzeja Varaždin i škola kroz program MIŠ

Objavljeno:

- dana

Gradski muzej Varaždin već godinama osmišljava posebne edukacijske sadržaje, koji se za učenike provode kroz program MIŠ – Muzej i škola, pa tako i ove godine.

Programi obuhvaćaju individualne i grupne posjete stalnim i povremenim izložbenim postavima, uz vodstvo stručnjaka, predavanja te različite tematske radionice.

U MIŠ-u 7166 učenika

Učenici programe ostvaruju uz iskaznicu MIŠ, čiju kupnju za varaždinske osnovnoškolce sufinancira Grad Varaždin. Želeći muzejske sadržaje učiniti dostupnijima što većem broju djece i mladih, Gradski muzej Varaždin pozivao je i ostale škole u Varaždinskoj županiji na sudjelovanje u MIŠ-u, dajući im mogućnost povoljne kupnje iskaznica ako se u program uključe svi učenici škole, i to po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

U aktualnoj školskoj godini u program MIŠ uključeno je ukupno 7166 učenika, od kojih je njih 3621 iz svih devet varaždinskih osnovnih škola, dok su ostali učenici iz OŠ Sračinec, OŠ Beletinec, OŠ Donja Voća, OŠ Trnovec i OŠ Šemovec. Od srednjih škola, u program su uključeni učenici Gospodarske škole, Druge gimnazije, Privatne varaždinske gimnazije s pravom javnosti te Prve gimnazije Varaždin.

– Suradnja varaždinskog muzeja i škola kroz edukacijski program MIŠ pokazuje vrlo ohrabrujuće rezultate, jer i nastavnici i učenici rado koriste muzejske sadržaje za izvanučioničku nastavu, što je razvidno i po odazivu za sudjelovanje u edukacijskim radionicama koje se u Muzeju održavaju tijekom listopada, a  pripremaju se i raznovrsne druge, koje će se organizirati kroz cijelu školsku godinu – poručili su iz Gradskog muzeja Varaždin.

U planu su i tri radionice. Radionica “Da mi je biti restaurator“ traje do 19. listopada, a od 16. listopada do 14. prosinca održavat će se radionica uz stalni postav “Svijet kukaca”. Tu je i radionica “Tajne starih majstora” koja traje od 22. do 26. listopada.

 

Život i društvo

Koronavirus: Međimurje broji 86 novozaraženih, hospitalizirana su 23 pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, od čega je evidentiran 81 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,6% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljeno je 5 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 35 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 373. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72 637 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana je 1 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Četvrti dan Tjedna karijera na FOI-ju okupio 43 predstavnika visokih učilišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FOI

Četvrtog dana Tjedna karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu na FOI-ju se okupilo 43 predstavnika visokih učilišta na radionici „Karijerni centar za 10!“ koja se održala u sklopu FOI-jevog projekta Study4Career.

U četvrtak, 21. listopada, predstavljeno je 10 lekcija koje je Centar za podršku studentima i razvoj karijera naučio u 10 godina rada, a karijerni savjetnici međusobno su razmijenili iskustva i dobre primjere iz prakse.

Studenti su imali prilike sudjelovati na brojnim radionicama, online i uživo u dvoranama Fakulteta, online pitchu te na karijernom španciru razgovarati s predstavnicima poduzeća APIS IT, BE-terna, Cetitec, ClearPeaks, CS Computer Systems, Factory, FINA, HAIX, Hrvatska poštanska banka, Infodesign, KING ICT, Q agency i Undabot.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje