FOTOIlustracija/Arhiva RT

Gradski muzej Varaždin već godinama osmišljava posebne edukacijske sadržaje, koji se za učenike provode kroz program MIŠ – Muzej i škola, pa tako i ove godine.

Programi obuhvaćaju individualne i grupne posjete stalnim i povremenim izložbenim postavima, uz vodstvo stručnjaka, predavanja te različite tematske radionice.

U MIŠ-u 7166 učenika

Učenici programe ostvaruju uz iskaznicu MIŠ, čiju kupnju za varaždinske osnovnoškolce sufinancira Grad Varaždin. Želeći muzejske sadržaje učiniti dostupnijima što većem broju djece i mladih, Gradski muzej Varaždin pozivao je i ostale škole u Varaždinskoj županiji na sudjelovanje u MIŠ-u, dajući im mogućnost povoljne kupnje iskaznica ako se u program uključe svi učenici škole, i to po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

U aktualnoj školskoj godini u program MIŠ uključeno je ukupno 7166 učenika, od kojih je njih 3621 iz svih devet varaždinskih osnovnih škola, dok su ostali učenici iz OŠ Sračinec, OŠ Beletinec, OŠ Donja Voća, OŠ Trnovec i OŠ Šemovec. Od srednjih škola, u program su uključeni učenici Gospodarske škole, Druge gimnazije, Privatne varaždinske gimnazije s pravom javnosti te Prve gimnazije Varaždin.

– Suradnja varaždinskog muzeja i škola kroz edukacijski program MIŠ pokazuje vrlo ohrabrujuće rezultate, jer i nastavnici i učenici rado koriste muzejske sadržaje za izvanučioničku nastavu, što je razvidno i po odazivu za sudjelovanje u edukacijskim radionicama koje se u Muzeju održavaju tijekom listopada, a  pripremaju se i raznovrsne druge, koje će se organizirati kroz cijelu školsku godinu – poručili su iz Gradskog muzeja Varaždin.

U planu su i tri radionice. Radionica “Da mi je biti restaurator“ traje do 19. listopada, a od 16. listopada do 14. prosinca održavat će se radionica uz stalni postav “Svijet kukaca”. Tu je i radionica “Tajne starih majstora” koja traje od 22. do 26. listopada.

 

Komentari

Komentara