Povežite se s nama

Međimurje

I ove školske godine u čakovečkim osnovnim školama osigurani pomoćnici u nastavi

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 9. rujna, u vijećnici Grada Čakovca održana je završna konferencija projekta „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca“.

O projektu su govorile gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i direktorica Razvojne agencije Grada Čakovca Damira Vresk.

Provedba projekta trajala je četiri školske godine, s Gradom Čakovcem kao nositeljem te školama, čiji je osnivač Grad, i Razvojnom agencijom „Čakra“ kao partnerima na projektu.

Europski socijalni fond sufinancirao je 85 posto ukupnog iznosa od 8,1 milijun kuna, dok je 15 posto sufinancirano iz Proračuna Grada Čakovca.

Prve školske godine, odnosno prve godine provedbe projekta zaposleno je 45 pomoćnika za 50 učenika, druge godine 49 pomoćnika za 55 učenika, treće 43 pomoćnika za 53 učenika, dok je prošle, posljednje godine provedbe projekta, zaposleno 40 pomoćnika za 49 učenika.

Iako je provedba ovog projekta službeno završena, Grad Čakovec i dalje nastavlja s održavanjem visokih obrazovnih standarda pa samim time i osiguravanjem pomoćnika u nastavi.

Za tekuću školsku godinu udruge su osigurale 19 pomoćnika, dok će Grad Čakovec financirati 45 pomoćnika za koje je organizirana i višednevna online edukacija.

Nastavak provedbe projekta očekuje se iduće školske godine za kada je najavljena nova provedba natječaja.

Međimurje

Kim Verson u subotu, 4. prosinca, u Čakovcu u sklopu Adventa u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Facebook/Kim Verson

Prvoga prosinačkog petka u sklopu čakovečkog Adventa očekuju vas Adventski sajam i predstava za djecu, a nastupaju i Bobo i Vujča.

Dan kasnije na Trgu Republike uživajte u sviranju Nikole Grabara (10 sati) te Kim Verson (18 sati), sajmu tradicionalnih međimurskih kolača te nastupima Društva “Naša djeca” i polaznika vrtića, kao i malog zbora Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”.

Toga dana će se kod obiju čakovečkih crkava zapaliti i druga adventska svijeća. U nedjelju će se pak izvođenjem adventskih i božićnih pjesama predstaviti KUD Žiškovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugog dana u prosincu u Međimurju 136 novozaraženih, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 314 uzoraka, od čega su evidentirana 132 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 42,03% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavila se 121 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 209. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 86.882 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 121 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpušteno je 8 osoba, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminule su 2 osobe, ženske osobe stare 69 i 92 godinu.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 4. prosinca, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije) od 9 do 13:30 sati.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje