NE PROPUSTITE

Grad Čakovec je u suradnji sa udrugama i školama i ove godine tijekom zimskim školskih praznika organizirao mnoštvo radionica i kampova. Uz već uobičajene sportske kampove, ove godine čakovečki osnovnoškolci moći će se okušati i u baletu te na glazbenoj radionici.

– Čakovec je sredina koja mnogo ulaže u obrazovanje i aktivnosti djece i mladih, kako bi im se stvorili što bolji uvjeti za obrazovanje i stjecanje vještina i afiniteta koji im kasnije itekako mogu koristiti. Priča je počela prije više od deset godina, njoj su se priključili informatičari, a od lani i pedagozi tehničke kulture. Od ove godine radionice će se tijekom zimskih školskih praznika održavati u Glazbenoj školi „Miroslav Magdalenić“ u Čakovcu i to iz glazbe i baleta. Svake godine u njima sudjeluje sve više djece što pokazuje da su one ispunile svoju svrhu. Štoviše,  za sve učenike osnovnih škola s područja Grada Čakovca one su besplatne, a na njima je za polaznike osigurana i okrjepa – istaknuo je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Sportski dio zimskog programa predstavio je predsjednik Zajednice sportova i sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić, naglasivši da je klizanje i plivanje lani polazilo više od 300, odnosno 200 djece.

– Zanimanje je veliko te molimo zainteresirane da se na vrijeme prijave, kako bi mogli organizirati raspored. Klizački kamp održat će se od 27. do 30. prosinca na klizalištu postavljenom u središtu grada – dodao je Ružić.

Radionice Tehničke kulture predstavila je Renata Martinec, članica Zajednice pedagoga tehničke kulture Međimurske županije. Pripremljeno je 10 različitih radionica pod motom „Učenje kroz igru.“. Zainteresirani učenici mogu se okušati u modelarstvu tehničkih uporabnih tvorevina, radio-komunikacijama, elementarnoj robotici, micro-bitu, školi animiranog filma, elektronike, strojarskih  konstrukcija i konstruktorstva, aviomodelarstva i 3D printera. Radionice iz tehničke kulture održat će se  od 08. do 12. siječnja od 9 do 11 sati u III. osnovnoj školi u Čakovcu.

Njima se priključila i Andreja Modrinjak koja vodi kreativne radionice raznih tehnika. One će se također održati u III. osnovnoj školi, a nastoji kroz povezivanje likovne i tehničke kulture, kreativne radionice uvrstiti u izvannastavne aktivnosti.

Tu su i informatičke radionice koje se održavaju u I. osnovnoj školi, 8. i 9. siječnja od 9 do 11 sati, vodi ih Ivana Ružić, a tema je programiranje na iPadima, dok 10. i 11. siječnja Branko Vujnović vodi radionicu programiranje robota.

Baletne i glazbene radionice održat će se od 2. do 5. odnosno od 8. do 12. siječnja.

Učenici se na radionice mogu prijaviti preko prijavnica koje će se dijeliti u školama te preko mrežnih stranica škola i Grada Čakovca. Sve informacije mogu dobiti i preko elektroničke pošte: jelena.tuksar@gmail.com (za kamp iz tehničke kulture), ured@os-umjetnicka-ck.skole.hr (za umjetničke radionice) cakovecsport@gmail.com (sportski kampovi), ivana.ruzic@skole.hr (I. osnovna škola).

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Komentari

Komentara