Povežite se s nama

Međimurje

I slijepa djeca moći će uživati u maštovitim dječjim knjigama

Objavljeno:

- dana

AKTIVNOSTI

Osim što se nedavno preselila u novouređene prostorije, Dječji odjel čakovečke knjižnice “Nikola Zrinski” odnedavno je bogatiji za malo drukčije knjige od uobičajenih. 

“S tonom”

Riječ je o zvučnim knjigama suvremene dječje književnosti koje je knjižnici poklonila Udruga slijepih Međimurske županije kako bi slijepa i slabovidna djeca također mogla uživati u “zanimljivim naslovima koji će pobuditi njihovu maštu”, poručuju iz udruge. Među zvučnim knjigama našli su se naslovi domaćih i stranih autora, a knjige su izrađene u sklopu projekta “Bez većeg napora” kojega udruga provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
U knjižnici je predstavljena i brošura programa „Bez većeg napora“ koja obuhvaća sve provedene aktivnosti iz programa.

Objavili i knjižicu koja opisuje sve aktivnosti provedene u projektu “Bez većeg napora”

– Naš je cilj uključiti odrasle slijepe osobe i djecu u život zajednice kroz razne sportske, kulturne i kreativne aktivnosti te povećati njihove vještine i potencijale kako bi se lakše uključili u tržište rada. Također im pružamo stručnu pomoć u rehabilitaciji – ističu u udruzi. U sklopu programa organiziran je i dvodnevni izlet djece članova s pratnjom na Plitvice i rafting. Djeca su uživala u ljepotama krajolika, fizički se aktivirala, iskusila adrenalin i pozitivnu energiju, ističu u udruzi. Također su nedavno sudjelovali na Festivalu jagoda u Prelogu predstavljajući proizvode od jagoda koje su napravili roditelji djece.

Popis zvučnih knjiga:

1.  Jadranko Bitenc – Twist na bazenu
2. Stephen Chbosky – Charliejev svijet
3. Stephen Chbosky – Charliejev svijet
4.  Roald Dahl – Charlie i tvornica čokolade
5. Miro Gavran – Zaljubljen do ušiju
6. John Green – Greška u našim zvijezdama
7. Hrvoje Hitrec – Matko na štakama
8. Ludwik Jerzy Kern – Ferdinand Veličanstveni
9. Ivan Kušan – Ljubav ili smrt
10. Jo Nesbo – Prdoprah doktora Proktora
11. Henry Winterfield – Timepetill: grad bez roditelja

Izvor:
Foto:

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!