Povežite se s nama

Međimurje

I u manja mjesta stiže najmodernija oprema

Objavljeno:

- dana

ULAGANJA

U opremanje i povećanje broja usluga primarne zdravstvene zaštite Međimurske županije uložit će se dodatnih 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Kako je najavljeno ovih dana sredstva će se uložiti u 710 komada dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme za ukupno 20 ordinacija koncesionara širom Međimurske županije.

Manje čekanja

Od toga je 12 ordinacija obiteljske medicine, tri pedijatrije i pet dentalne medicine, a dio opreme namijenjen je za 22 ordinacije Doma zdravlja Čakovec. Kako je istaknuo župan Matija Posavec tijekom nedavnog potpisivanja ugovora o sufinanciranju u Vladi RH, nova će ulaganja prvenstveno poboljšati pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništvu u udaljenijim mjestima Županije.

Stiže i novi multi-funkcionalni aparat za fizikalnu terapiju te novi ultrazvuci

“Time ćemo smanjiti liste čekanja, uvesti 167 novih usluga za sve Međimurce i za osam posto smanjiti broj uputnica za čakovečku bolnicu“, rekao je župan, ističući da Međimurska županija povlači najviše sredstava po stanovniku u Hrvatskoj. U ordinacije širom Međimurja tako bi uskoro trebala stići najmodernija oprema prilagođena najvišim zdravstvenim standardima, a dio novca uložit će se u redizajn postojećih objekata kako bi se prilagodili potrebama osoba s invaliditetom.

Nova oprema uključuje novi multifunkcionalni aparat za fizikalnu terapiju, ultrazvuk za gustoću kostiju, ginekološki ultrazvuk, stomatološke stolice s nasadnim instrumentima, ultrazvučne aparate s konveksnom sondom za obiteljsku medicinu, holtere EKG, prenosivi EKG visoke rezolucije, linearnu sondu s ultrazvukom, EKG s kolicima za pedijatriju i defibrilator. Ujedno će se ovim sredstvima s oko 1,8 milijun kuna krenuti u adaptaciju sanitarnih čvorova radi ugradnje WC-a za osobe s invaliditetom u ambulantama Doma zdravlja Nedelišće, Mursko Središće, Sveta Marija, Prelog i Donji Kraljevec. Na svim spomenutim lokacijama, uključujući i Dom zdravlja Čakovec, objekti se također planiraju prilagoditi potrebama slijepih i slabovidnih pacijenata, dok se u Domu zdravlja Čakovec dodatno planira ugraditi i dizalo.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje