– U Varaždinskoj županiji štrajk protječe izvrsno. Brojeći članove i nečlanove sindikata došli smo do podatka da više od 82 posto školskih djelatnika sudjeluje u štrajku, a uključeno je 40 škola – izvijestila je Julijana Petrina, sindikalna povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja za Varaždinsku županiju.

U petak, 11. listopada, štrajk se nastavlja po crikularnome modelu, što znači da će se štrajkati u osnovnim i srednjim školama u Varaždinskoj, Međimurskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Idućih dana štrajku se priključuju ostale županije, njih tri ili četiri po danu, nakon čega će sve županije ponovo u štrajk na jedan dan, i tako u krug do ispunjenja zahtjeva.

Podsjetimo, školski sindikati zahtijevaju povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto. Vladina je ponuda da od 1. listopada plaće porastu za dva posto, a onda da se nastave razgovori za iduću godinu jer se mora vidjeti cjelokupna konstrukcija hrvatskog proračuna.

Sindikalna povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja za Varaždinsku županiju Julijana Petrina, štrajk u VII. OŠ Varaždin

Dodajmo i to da roditelji sve informacije o tome trebaju li njihova djeca doći u školu ili ne mogu potražit na web stranicama škole ili pozivom na broj škole.

Primjerice, iz I. osnovne škole Varaždin ističe da sutra, 11. listopada, nema nastave. No, svi učenici koji taj dan dođu u školu biti će adekvatno zbrinuti. Za učenike koji su uključeni u produženi boravak od 11 do 16 sati organizirati će se prema potrebi dežurstva učiteljica.

Srednje škole

U petak, 11. listopada, učenici Elektrostrojarske škole u Varaždinu također ne moraju doći u školi (ako žele, mogu). Nastava se neće održavati, a učenici koji će eventualno doći u školu javit će se voditelju nastave i dežurnim nastavnicima koji će ih uputiti u knjižnicu i čitaonicu.

– U subotu 12. listopada, nastava je normalno po rasporedu i svi učenici koji imaju taj dan po rasporedu nastavu obavezni su doći u školu – ističu iz Elektrostrojarske.

Štrajku su se pridružili i djelatnici Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan. U četvrtak se nastava neće izvoditi, no učenici mogu doći u školu.

S druge strane, učenici Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti sutra, 11. listopada, u školu – moraju doći.

– Sutra se nastavlja obrazovni proces u našoj školi. Nastava se odvija prema rasporedu sati kako sutra tako i idući tjedan. Svi učenici i nastavnici Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti trebaju izvršiti svoje učeničke i radne obaveze – ističu iz srednje škole u Maruševcu.

Štrajk u VII. osnovnoj školi Varaždin

Komentari

Komentara