Povežite se s nama

Sport

Idealna aktivnost mladih tijekom ljetnih mjeseci

Objavljeno:

- dana

LJETNE SPORTSKE ŠKOLE

Početkom školskih ljetnih praznika počinju ljetne sportske škole i sportski kampovi.

Takve aktivnosti zasigurno su odlične za djecu jer se radi o organiziranim aktivnostima kojima nije samo svrha okupiti djecu već kroz konkretne aktivnosti usvojiti određene sposobnosti. Osi m toga druženje i socijalizacija i osamostaljivanje u sportskom okruženju nisu zanemarivi učinci spomenutih aktivnosti.
Ono na što treba pripaziti kod upisivanja djece su svakako organizatori. Dakle, treba se uvjeriti tko je organizator i kakve karakteristike do sada ima u radu ljetnih škola i kampova. Ukoliko je moguće bilo bi dobro dobiti barem okvirni uvid i u program rada. Nakon toga dobro je upoznati se i s karakteristikama trenera koji će raditi s djecom te u kojim uvjetima će raditi (dvorane, tereni i sl.). Na kraju, ukoliko se radi o kampu potrebno je i saznati kakvi su uvjeti smještaja djece. Ne manje važno je u kakvim su odnosima sadašnji ili budući sportski klub u kojem dijete trenira ili u kojem će trenirati. Točnije, da li sportsku školu ili kamp organizira određeni klub u kojem će se najesen moći nastaviti određena sportska aktivnost. Bitno je i da li ima natjecanja ili turnira za vrijeme ili nakon ljetne škole ili kampa na kojima će djeca moći testirati svoje sposobnosti sa svojim vršnjacima.
Ukoliko su svi uvjeti zadovoljeni, ili barem većina postoji velika vjerojatnost da će djeci ljeto biti ispunjeno aktivnošću koju će s veseljem i voljom trenirati.
Na kraju treba pohvaliti sve trenere i sportske djelatnike koji se upuštaju u ovakav vid rada s djecom za vrijeme ljetnih mjeseci i da će lokalna samouprava znati cijeniti takav dodatni angažman.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje