Povežite se s nama

Zabava & Stil

Idući vikend u Višnjici će se održati sportske seoske igre, a početkom kolovoza 1. Tomos susret

Objavljeno:

- dana

Idući vikend, 25. lipnja, u organizaciji UŠR-a Višnjica u Višnjici će se održati 26. hrvatski festival sportske rekreacije na selu.

Ekipe će se natjecati u sljedećim disciplinama:

Hodanje na štulama (2M + 2Ž), nošenje jajeta u žlici (1M + 2Ž), nošenje košare na glavi (3Ž), skakanje u vreći (2M + 2Ž), penjanje po užetu (3M), skok u dalj s mjesta (2M + 2Ž), bacanje kamena s ramena (3M), sastavljanje pluga (3M), ruždenje koruze (1M + 1Ž), piljenje drva (3M) te potezanje užeta muški (8M).

Nakon završetka natjecanja i podjela nagrada, slijedi zabava pod šatorom, a nastupit će TS LAJK .

Tomos susret

Dodajmo da će se 6. kolovoza u Višnjici održati još jedan društveno zanimljiv događaj – 1. Tomos susret „Med mejom i Ravnom gorom“.

Program susreta:

9:00 – 11:30h Zlogonje, Caffe bar „Still“ – doček gostiju, domjenak, službeno otvorenje susreta i posvećenje Tomos mopeda

11:30h – početak vožnje (Zlogonje – Lepoglava – Trakošćan (pauza u 13:00h) – Cvetlin – Donja Višnjica)

14:00h – ručak u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Višnjica

16:00h – izložba Tomos mopeda na travnatom igralištu u Donjoj Višnjici povodom manifestacije „Dani sporta, zabave i kulture – Višnjica“

Od 18:00h – druženje pod šatorom

– Kotizacije nema. Hrana i piće su osigurani. U skladu sa zakonima Republike Hrvatske, pravo na sudjelovanje imaju propisno registrirana vozila i propisno opremljeni vozači Tomos mopeda. Organizator ne odgovara za eventualna oštećenja vozila i sudionika. Molimo vas za pridržavanje navedenih uputa kako bi vožnja i druženje prošli u najboljem redu – poručuju organizatori iz TOMOS-a Višnjica.

Prijave pojedinaca i klubova s brojem sudionika obavezne su do 3. kolovoza 2022. godine.

Ruta vožnje dostupna je ovdje.

Kontakt:
e-mail: [email protected]
mobitel: 091/9245 763 ili 099/4241 566

Zabava & Stil

FOTO Uzgajivač 25 puta nastupio s istim konjem na Konjičkim igrama u Zelendvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalno povodom Dana Općine Petrijanec 25. lipnja, održane su Konjičke igre u Zelendvoru.

U Zelendvoru su se u organizaciji Udruge Konj moj prijatelj i Općine Petrijanec održale međunarodne Konjičke igre s uzgajivačima konja iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Bila je to prilika da se pokažu najljepši konji i njihova umijeća, kao i bogate konjske zaprege uz brojne dodatne sadržaje za posjetitelje.

– Ove godine na 10.000 četvornih metara otvorenog prostora održavamo Konjičke igre. Zahvaljujem Udruzi “Konj moj prijatelj” koja je ovu manifestaciju pretvorila u jednu lijepu tradiciju – naglasio je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

– Događaj je vrlo važan za našu Općinu jer rijetko kad i rijetko gdje možete vidjeti ovoliko puno konjskih zapreka i ovih plemeniti životinja. Na području Općine nalazi se nekoliko uzgajivača konja te oni aktivno podržavaju ovu manifestaciju. Kao kuriozitet, imamo uzgajivača koji je 25 puta nastupio s istim konjem na konjičkim igrama, što govori koliko uzgajivači cijene ovu manifestaciju – dodao je Posavec.

Posjetitelji su imali prilike uživati u nadmetanju zaprega s profesionalnom i amaterskom opremom te brojnim drugim konjičkim disciplinama.

Na otvaranju manifestacije bili su prisutni izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka Darko Majhen, koji se obratio prigodnim riječima, i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Glazbeni vikend na Kazališnom trgu: nastupaju Varaždinski vokalni ansambl, Romantix, Big Band…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Koncertni ured Varaždin i ove godine jedan je od suorganizatora manifestacije „Ljeto u Varaždinu“, a već ovaj vikend očekuje nas pregršt događanja na Kazališnom trgu.

U petak, 1. srpnja, s početkom u 18 sati na pozornicu „kod fontane“ staju polaznici škole pjevanja „Mali slavuji“ uz pratnju DND Banda. Nakon njih publiku će zabaviti čakovečki Big Band uz Ivanu Galić.

Program u subotu, 2. srpnja, započinje već u 10 ujutro, i to na Korzu nastupom Varaždinskih mažoretkinja svih uzrasta.

Subotnji večernji program donosi pregršt rocka i popa. Već u 18 sati svoje znanje pokazat će polaznici Radionice sviranja gitare Tomičić, nakon kojih pozornicu preuzima novoosnovani Varaždinski vokalni ansambl.

Kao šećer na kraju nastupit će i Eurythmics cover band – Romantix!

Svi koncerti i programi održavaju se na otvorenom, a ulaz se ne naplaćuje. U slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, program se otkazuje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje