Povežite se s nama

Zabava & Stil

Idućih dana brojni vjerski, društveni i sportski sadržaji na području Općine Maruševec

Objavljeno:

- dana

Druškovec se priprema za tradicionalno veliko proštenje povodom 16. kolovoza – blagdana svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere, dok će se dan ranije, u ponedjeljak 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe, održati 16. izdanje tradicionalnog odbojkaškog turnira Gmajna – Čalinec, a nakon brzopoteznog prvenstva Općine Maruševec u šahu!

Kod kapele svetog Roka u Druškovcu tim se povodom održava trodnevna duhovna priprema od subote 13., do ponedjeljka 15. kolovoza, s misnim slavljima u 18 sati, koje će predslaviti župnik Krunoslav Milovec.

Glazbeni dio proslave blagdana svetog Roka počinje u subotu, 13. kolovoza u večernjim satima na igralištu Područne škole Druškovec koncertom bendova Tarapana i Aquarius.

U nedjelju 14. kolovoza u jutarnjim satima, u Područnoj školi Druškovec u organizaciji Šahovskog kluba Metalac Donje Ladanje i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, održat će se Otvoreno brzopotezno prvenstvo u šahu, s početkom u 10 sati. Natjecanje je organizirano kao otvoreno pojedinačno seniorsko prvenstvo, kadetsko prvenstvo te turnir šahovskih nada, a pravo sudjelovanja imaju svi šahisti i ljubitelji šaha bez obzira na dob, spol i kategoriju. Za najuspješnije organizatori su osigurali prigodne nagrade.

U večernjim satima 14. kolovoza na igralištu Područne škole Druškovec proslava blagdana svetog Roka nastavlja se koncertom benda Kumovi.

U ponedjeljak 15. kolovoza na igralištu Gmajna u Čalincu, uz pokroviteljstvo Općine Maruševec Udruga za šport i rekreaciju Gmajna od jutarnjih sati organizira 16. odbojkaški turnir na pijesku. Uz sportsko natjecanje i zabavne sadržaje za najmlađe, članovi Udruge su za posjetitelje organizirali i nagradnu tombolu s bogatim fondom nagrada.

U večernjim satima 15. kolovoza na igralištu Područne škole Druškovec proslava blagdana svetog Roka nastavlja se nastupom grupe Tim.

Na sam blagdan, u utorak 16. kolovoza obilježavanje svetog Roka započinje svetom Misom na otvorenom pokraj kapele u 8 sati, dok će središnje misno slavlje biti u 11 sati i predslaviti će ga Josip Đurin, poglavar Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, a u kojem će sudjelovati Ženska vokalna skupina Svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih te pjevači iz Druškovca. Prigodni program nakon svete Mise i ove će godine izvesti članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

Popularno „Rokovo“ se uz tradicionalno proštenje nastavlja kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom grupe Tim na igralištu Područne škole Druškovec.

Obavještavamo posjetitelje da će povodom održavanja proštenja, u utorak 16. kolovoza od 7 do 14 sati u Druškovcu biti postavljena privremena regulacija prometa na dijelu lokalne ceste br. 25046. 

Promet će se odvijati na način da će dio te ceste biti zatvoren za promet od raskrižja županijske ceste do raskrižja sa nerazvrstanom cestom, a na dijelu lokalne ceste promet će biti organiziran jednosmjerno od raskrižja sa nerazvrstanom cestom Koškovec – Cerje Nebojse u smjeru kapele Sv. Roka.

Zabava & Stil

Pepelko opet rasprodao Lisinski, “kajkavski velemajstor“ obilježava i velikih 55 godina glazbenog stvaralaštva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najpoznatiji kajkavski glazbenik, kantautor, skladatelj, tekstopisac i aranžer Ivica Pepelko, u organizaciji Radija „Kaj“, ponovno je rasprodao Veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, na radost ljubitelja glazbe i svojih obožavatelja.

Ovo mu je 26. nastup u  hrvatskom „hramu kulture“, a jedini je kajkavac kome je to uspjelo.

Koncert će se održati u nedjelju,  2. travnja u 19 sati.

Na ovom glazbenom događaju, Pepelko obilježava i velikih 55. godina glazbenog stvaralaštva, prigodom čega će mu biti uručeno i zaslužno priznanje. Valja napomenuti da je ovaj poznati i priznati  glazbenik i sudionik hrvatskog obrambenog  Domovinskoga rata, te da pored zabavne i narodne glazbe, piše duhovnu, klasičnu i filmsku glazbu, za što je primio i niz međunarodna priznanja, od Toronta, Stockholma. Džakarte, Munchena…

– Veselim se druženju sa svojom prijateljima, kako ja nazivam svoje obožavatelje. Oni točno znaju po što dolaze na moj koncert – rekao nam je kajkavski „velemajstor“ Pepelko.

Uz ovog pjevača, nastupit će i domaće kajkavske snage: Gabriela Hrženjak, Gordana Ivanjek-Tušek, Iva i Ella Ranogajec-Inkret i Ivan Benc, te ŽSV „Kušlec“. Glazbenim orkestrom ravnat će maestro Darko Berović.

Sve u svemu, bit će to još jedan koncert za pamćenje!

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U Čakovcu u travnju koncerti troje poznatih pjevača, a jesen počinje nastupom Bajage

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proljeće će biti bogato koncertima u Međimurju.

Neda Ukraden uz bogatstvo svoje karijere i samostalno bi priredila vrhunski šou, a kad joj se pridruži popularna grupa Vigor, uskršnja večer bi se zbilja mogla urezati duboko u pamćenje.

Naime, u dvorani Graditeljske Škole Čakovec uskoro se sprema upravo takva glazbena kombinacija. U nedjelju, 9. travnja, s početkom u 20 sati bit će održan koncert ove glazbene zvijezde i dobro uigranog osječkog sastava.

Hrvatski kantautor i pjesnik slavonske ravnice, Miroslav Škoro, u petak, 14. travnja, dolazi u Čakovec. I on će zapjevati na GOC-u.

Jedan od najboljih muških vokala ovih prostora i miljenik regije, Saša Matić, najavio je svoj prvi koncert u Čakovcu. Dugoočekivani koncert održat će se 28. travnja u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

Za njegove nastupe nerijetko se traži karta više, a uskoro će i Čakovčane i njihove goste počastiti bezvremenskim hitovima, koji ga već dugi niz godina sigurno drže na samom vrhu regionalne glazbene ljestvice. Njegov glas osvojio je i okuplja brojne obožavatelje, a hitovi poput ‘More tuge’, ‘Nađi novu ljubav’, ‘Samo ovu noć’, ‘Kralj izgubljenih stvari’, ‘Sto svirača’, ‘Idemo anđele’, ‘Poklonite mi nju za rođendan’ i brojni drugi, po prvi puta uživo čut će se i u Čakovcu.

Bajaga i Instruktori nastupit će u Čakovcu u dvorani Graditeljske škole u subotu, 23. rujna. Iako se ne radi o proljetnom koncertu Bajaga ima brojne obožavatelje na sjeveru Hrvatske koji će požuriti kupiti ulaznice za njegov nastup.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje