Izložbeni postavi Gradskog muzeja Varaždin ponovno su otvoreni za razgled od 29. travnja ove godine, i to prema redovitom rasporedu, ali uz određena ograničenja i propisane mjere opreza.

Tijekom razdoblja kad su izložbeni postavi zbog proglašene epidemije koronavirusa bili zatvoreni, Muzej je komunikaciju s publikom održavao u virtualnom prostoru, objavljujući izložbe i ostale sadržaje vezane uz muzejski fundus.

S obzirom na pozitivna iskustva i interes online posjetitelja, takva praksa se nastavlja, pa posjetitelji mogu muzejske sadržaje, osim „na licu mjesta“, i nadalje posjećivati i na web i Facebook stranicama GMV-a.

Program uz Međunarodni dan muzeja je sljedeći:

GRADSKI MUZEJ VARAŽDIN „NA LICU MJESTA“

Nedjelja, 17. svibnja, od 9 do 13 sati: besplatni razgled izložbenih postava

STARI GRAD: Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela

PALAČA HERZER: Stalni postav Entomološkog odjela Svijet kukaca

GRADSKI MUZEJ VARAŽDIN VIRTUALNO

Dostupno na: www.gmv.hr, www.facebook.com/GMvarazdin

Izložba/katalog Dati volju za nevolju

Izbor predmeta iz fundusa GMV-a kojima se ilustrira tema o tome kako su se Varaždinci u prošlosti nosili s kriznim situacijama, borili se s epidemijama i liječili od različitih bolesti.

Autorica: Jelena Rančić, kustosica na Kulturno-povijesnom odjelu GMV-a.

Izložba NAJ u Gradskome muzeju Varaždin

Izbor s istoimene izložbe grupe autora iz 2009. godine s predmetima koji su u odabrani po načelu predmetka „naj“, odnosno oni koji su fundusu GMV-a najmanji, najstariji, „najstrašniji“ itd.

Izbor: Spomenka Težak, muzejska savjetnica na Povijesnom odjelu GMV-a.

Izložba Sportske minute

Izbor predmeta iz fundusa GMV-a kojima se ilustrira dio povijesti varaždinskog sporta, uglavnom iz prve polovice 20. stoljeća, s varaždinskim olimpijcima, pojedincima, klubovima i zastupljenim sportovima u tome razdoblju.

Autor: Jasmin Medved, kustos na Povijesnom odjelu GMV-a.

Komentari

Komentara