Povežite se s nama

Međimurje

Igor Šegović imenovan novim ravnateljem Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Iz Županijske bolnice Čakovec priopćili su da je na 81. sjednici Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec, s danom 27. kolovoza, ravnateljem Županijske bolnice Čakovec imenovan Igor Šegović, dr.med., spec.pedijatrije, subspec.pedijatrijske gastroenterologije.

Šegović je na dužnost v.d. ravnatelja Županijske bolnice Čakovec stupio 1. lipnja, zamijenivši doc. dr. sc. Tomislava Novinščaka, prof. v. š., dr. med., spec. opće kirurgije.

– Poštovani, ovim Vas putem obavještavam da sam iz osobnih razloga predao zahtjev za razrješenjem dužnosti ravnatelja Županijske bolnice Čakovec u dogovoru s Osnivačem ustanove. S time od 1. lipnja 2021. više nisam ravnatelj ŽB Čakovec, no i dalje ću raditi kao dio ovog upravljačkog tima u potpori ove ustanove i novom v.d. ravnatelju te sam prihvatio dužnost Pomoćnika ravnatelja za kvalitetu ŽB Čakovec. Svako životno razdoblje donosi promjene, pa tako i meni jedan veći osobni angažman, te sam mu se odlučio s radošću posvetiti, a time ne mogu u potpunosti usmjeriti svu svoju energiju u razvoj i projekte Bolnice. Raduje me da je osnivač ustanove prihvatio i razumio moje okolnosti te da ćemo i dalje, kao i dosad, kvalitetno surađivati na obostrano zadovoljstvo – priopćio je prije tri mjeseca prijašnji ravnatelj ŽB Čakovec Tomislav Novinščak.

Međimurje

FOTO Kamp plivanja okupio više od 150 djece na vanjskim i unutarnjim čakovečkim bazenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponedjeljka, 27. lipnja, pa sve do, 2. rujna, osnovnoškolci s područja Čakovca i Međimurja imaju mogućnost uključiti se u 18. zaredom serijal ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Zajednica sportskih udruga Čakovca uz pokroviteljstvo Grada Čakovca organizira ljetne sportske aktivnosti za djecu, te ih očekuju 23 kampa iz 18 različitih sportova.

Prvog tjedna najposjećeniji je bio kamp plivanja koji je na unutarnjim i vanjskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu okupio više od 150 djece. Uz vodstvo čak 13 stručnih trenera na čelu s predsjednikom Čakovečkoga plivačkog kluba Goranom Kolarićem, radili su podijeljeni u skupine, od plivača početnika do vrsnih plivača, a posljednjeg dana kampa, uz učenje kroz druženje i igru, odmjerili su snage te dokazali svoje plivačke vještine.

Pritom ih je pozdravila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, čestitala im na uspješno odrađenom kampu i pozvala da se pridruže svim sportskim aktivnostima koje su za njih organizirane tijekom ljetnih mjeseci.

Cijene su kampova nepromijenjene, pa tako djeca s područja Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Uplate su moguće na recepciji čakovečkih gradskih bazena tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Drugog tjedna sportskih kampova u Čakovcu osnovnoškolci se mogu uključiti u kickboxing, odbojku na pijesku i nogomet.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dvadeset izlagača na sajmu domaćih proizvoda u M. Središću, ŠN ‘Rudar’ pobjednik Murske alke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu svima dobro poznate manifestacije “Ljeto uz Muru” u Murskom Središću, u subotu, 2. srpnja, održao se tradicionalni sajam domaćih proizvoda.

Ove se godine okupilo dvadeset ponosnih izlagača iz Međmurja i Podravine, a u njihovim su proizvodima uživali mnogobrojni posjetitelji. Sve je izlagače obišao i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Istovremeno sa sajmom domaćih proizvoda održala se tradicionalna manifestacija Murska alka u organizaciji Rudarskog zbora Mursko Središće.

Ovo zabavno natjecanje pratila je mnogobrojna publika, a pobjedu je ovaj put odnijela Škola nogometa “Rudar”. Drugo je mjesto pripalo muškoj ekipi Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Peklenice, a brončani je Gradski puhački orkestar iz Murskog Središća.

– Čestitamo svima na plasmanu, kao i svima onima koji su sudjelovali i dobro se zabavili! – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje