Povežite se s nama

U fokusu

IKEA traži 22 djelatnika

Objavljeno:

- dana

NOVI KRUG ZAPOŠLJAVANJA ZA IKEA RK ZAGREB

IKEA je na web stranicama www.ikeaandme.hr otvorila natječaj za nova radna mjesta u budućoj robnoj kući u Zagrebu. Otvoreno je 11 pozicija za ukupno dvadeset i dvoje budućih djelatnika.

Natječaj je otvoren do 13. listopada 2013., a traže se djelatnici u odjelima Logistike, Prodaje, Financija i Upravljanja poslovnim procesima te odjelu IKEA Hrane (restoran, bistro i švedska trgovina hranom).

Nakon zapošljavanja voditeljskog tima robne kuće, na natječaju održanom tijekom 2011. godine kada je za ukupno 8 pozicija stiglo skoro 2.500 prijava iz 23 zemlje, ovo je prvi od nekoliko većih valova zapošljavanja koji će uslijediti u narednom razdoblju.

Zapošljavanje će se odvijati na uobičajen IKEA način. Nakon pregleda životopisa koji se šalju putem stranice www.ikeaandme.hr uslijedit će telefonski i intervjui licem u lice. Nakon toga slijedit će testiranje u tzv. Evaluacijskom centru gdje se osim poslovnih vještina gleda i usklađenost osobnih vrijednosti kandidata s onima tvrtke IKEA.

-Vrijednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i traži ih u svojim zaposlenicima su prije svega: zajedništvo – jer svi zaposlenici doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za što veći broj ljudi; skromnost i snaga volje – gdje skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad trebamo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje primjerom – jer ljude inspirira ponašanje drugih i zato IKEA zaposlenici svojim ponašanjem trebaju davati dobar primjer kolegama, ali i kupcima; svjesnost o troškovima – jer dobre rezultate možemo ostvariti i osnovnim resursima; te na kraju stalna težnja napretku – i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju, naglašava Igor Štefanac iz  IKEA-e Hrvatska.

Sljedeći natječaj za radna mjesta u tvrtki IKEA bit će već u studenom ove godine, kada će zapošljavati 15 djelatnika u odjelima odnosa s kupcima i dizajna interijera. Najveći natječaj za radna mjesta biti će početkom iduće godine kada ćemo započeti zapošljavanje 200-tinjak zaposlenika robne kuće.

IKEA robna kuća u Zagrebu otvorit će se u ljeto 2014. godine, na istočnom ulazu u grad Zagreb kod Ivanje Reke. Ukupno će zaposliti oko 300 ljudi koji će se brinuti za oko 3 milijuna posjetitelja koji se očekuju u prvoj godini poslovanja te za oko 9.500 proizvoda koje će ponuditi posjetiteljima i kupcima.

Izvor: Ikea Hrvatska
Foto: Ikea

U fokusu

Varaždin: počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje