Povežite se s nama

U fokusu

Ilčić prozvao Habijana da ne živi demokršćanstvo, Stričak: S Ilčićem ne želimo polemizirati

Objavljeno:

- dana

Pljušte optužbe

Čelnik stranke Hrast i konzervativne udruge Grozd Ladislav Ilčić na nadolazećim lokalnim izborima kandidirat će se za gradonačelnika Varaždina, objavio je danas na press konferenciji, a ispalio je paljbu pa varaždinskom HDZ-u.

– Što se tiče kandidata u Varaždinu, ja moram reći da stranka koja se poziva na kršćanstvo, ima kandidata koji živi na potpuno suprotan način. To je njihova nedosljednost i nevjerodostojnost i mi ne želimo podržati takve kandidate HDZ- a- poručuje Ilčić ne želeći pojasniti na konferenciji što je mislio pod tim da kandidat za gardonačelnika Varaždina ne živi prema kršćanskim pravilima.

Iz 24 sata nazvali su Ladislava Ilčića da im  točno pojasni što je htio reći i kakav je to životni stil. Pitalu su direktno: je li želio reći da ga nećete podržati jer misli da je homoseksualac? No, nije to potvrdio niti opovrgnuo.

– Rekao sam točno što sam htio reći. Ostalo je na vama da istražujete.Nemam ništa protiv čovjeka, samo želim istaknuti da se radi o vjerodostojnosti. Ne možete se zalagati u javnom djelovanju za jedno, a živjeti suprotnim načinom života. Vjerodostojnost daje smisao politici, a ako se zalažete za jedno, a živite drugačije, onda nema smisla.. Politika se pretvara u tehniku osvajanja vlasti –  je Ilčić za 24 sata.

Na njegove izjave reagirao je HDZ-a Varaždinske županije.

Svi do sada predstavljeni kandidati dobili su jednoglasnu podršku stranačkih tijela pa tako i Damir Habijan za gradonačelnika Grada Varaždina. Kada nemate ideje i kvalitetu da napravite nešto za svoje sugrađane tj. za boljitak sredine u kojoj živite tada se bavite demagogijom i prozivanjem političkih suparnika na osobnoj razini. Stoga s kandidatima koji u svojoj sredini ne prelaze izborni prag, ne mislim dalje polemizirati – ističe Anđelko Stričak, šef županijskog HDZ-a.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Biskup Radoš primio gradonačelnika Bosilja: razgovarali o postavljanju skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Susretu je prisustvovao i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada.

– Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti  suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi – rekao je biskup Radoš.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji sve manje nezaposlenih, najtraženije prodavačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem svibnja 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba.

Na području Ispostave Ivanec bilježimo 624, Ludbreg 268, Novi Marof 290, Cestica 44 i Varaždin 1184 osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,9%, a u usporedbi s istim mjesecom (svibanj) 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 698 osoba, odnosno 22,5%.

Ujedno je evidentirano i 25 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom svibnja evidentirano je 355 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 273 osobe, nakon škole 2, a iz neaktivnosti 80 osoba.

Tijekom svibnja 2021. godine prijavljeno je 758 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 % (123 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 32,5% (186 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (svibanj 2020).

Najtraženija zanimanja u svibnju bili su prodavači i prodavačice, slijede skladištar, vozač, konobar i radnik ili radnica u proizvodnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!