Povežite se s nama

U fokusu

Ilčić prozvao Habijana da ne živi demokršćanstvo, Stričak: S Ilčićem ne želimo polemizirati

Objavljeno:

- dana

Pljušte optužbe

Čelnik stranke Hrast i konzervativne udruge Grozd Ladislav Ilčić na nadolazećim lokalnim izborima kandidirat će se za gradonačelnika Varaždina, objavio je danas na press konferenciji, a ispalio je paljbu pa varaždinskom HDZ-u.

– Što se tiče kandidata u Varaždinu, ja moram reći da stranka koja se poziva na kršćanstvo, ima kandidata koji živi na potpuno suprotan način. To je njihova nedosljednost i nevjerodostojnost i mi ne želimo podržati takve kandidate HDZ- a- poručuje Ilčić ne želeći pojasniti na konferenciji što je mislio pod tim da kandidat za gardonačelnika Varaždina ne živi prema kršćanskim pravilima.

Iz 24 sata nazvali su Ladislava Ilčića da im  točno pojasni što je htio reći i kakav je to životni stil. Pitalu su direktno: je li želio reći da ga nećete podržati jer misli da je homoseksualac? No, nije to potvrdio niti opovrgnuo.

– Rekao sam točno što sam htio reći. Ostalo je na vama da istražujete.Nemam ništa protiv čovjeka, samo želim istaknuti da se radi o vjerodostojnosti. Ne možete se zalagati u javnom djelovanju za jedno, a živjeti suprotnim načinom života. Vjerodostojnost daje smisao politici, a ako se zalažete za jedno, a živite drugačije, onda nema smisla.. Politika se pretvara u tehniku osvajanja vlasti –  je Ilčić za 24 sata.

Na njegove izjave reagirao je HDZ-a Varaždinske županije.

Svi do sada predstavljeni kandidati dobili su jednoglasnu podršku stranačkih tijela pa tako i Damir Habijan za gradonačelnika Grada Varaždina. Kada nemate ideje i kvalitetu da napravite nešto za svoje sugrađane tj. za boljitak sredine u kojoj živite tada se bavite demagogijom i prozivanjem političkih suparnika na osobnoj razini. Stoga s kandidatima koji u svojoj sredini ne prelaze izborni prag, ne mislim dalje polemizirati – ističe Anđelko Stričak, šef županijskog HDZ-a.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati