Povežite se s nama

Život i društvo

Ima i toga: U Varaždinu platila parkiranje u Koprivnici!

Objavljeno:

- dana

PRIČA KOJA IPAK IMA SRETAN KRAJ

Kad je čitateljica (podaci poznati redakciji) ostavila vozilo na parkiralištu I. OŠ i putem SMS poruke platila parkiranje u Varaždinu nije očekivala da će je po povratku dočekati višesatna parkirališna karta.

– Platila sam parkiranje SMS porukom 27. veljače na navedenoj lokaciji na broj 708482, na isti broj koji je bio na znaku, a naplaćena mi je višesatna parkirališna karta, potpuno neosnovano – ustvrdila je čitateljica.

Stranica znaka je bila oštećena, ali je zamijenjena krivom

U Crtoradu su potvrdili da je čitateljica uredno platila parkiranje prema informacijama s postavljenog trostranog znaka putem SMS-a, ali za drugi grad – Koprivnicu.  

– Višesatna karta je poništena, a korisnici parkiranja ispričali smo se usmeno i pismeno – navode u Crtoradu

– Korisnica parkiranja nije bila kriva za takvo postupanje budući da je došla u konfuznu situaciju vidjevši da su dvije stranice na trostranom znaku imale jedan broj za plaćanje SMS-om (708422), a jedna od tri stranice drugi broj (708482). Isti znak je za vrijeme vikenda bio oštećen od strane vandala te je jedna strana, koja je bila sasvim savijena i oštećena, zamijenjena od strane Odjela za izradu prometne signalizacije i hitne intervencije te je uzeta iz kompleta znakova sa skladištan, na kojem se nalazio i trostrani znak koji je bio namijenjen za područje Koprivnice i iz njega je skinuta sporna stranica i montirana na trostrani znak na parkiralištu I. OŠ. Kako u nedjelju nije radio Odjel naplate parkiranja i kontrolori naplate parkiranja obavijestili o sanaciji trostranog znaka primili su u jutarnjim satima u ponedjeljak, te odmah izdali nalog za izradu nove naljepnice za istoimeni znak – izvjestili su iz Crtorada.

U vrijeme kad je naljepnica bila u izradi, korisnica parkiranja platila je parkiranje na broj za Koprivnicu.

No, kraju je sve sretno završilo.

– Kontrolor je greškom izdao višesatnu kartu korisnici parkirališta te je ista odmah poništena uz usmenu ispriku Odjela za naplatu parkiranja korisnici parkiranja, a poslana joj je i pismena isprika – poručili su iz Crtorada.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

FOTO Osnovna škola Petrijanec uspješna je u Erasmus projektima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Putem kreativnih radionica, izrade panoa, kvizova i virtualne izložbe fotografija, Osnovna škola Petrijanec od 14. do 16. listopada obilježila je Erasmus dane.

Škola je tom prigodom javno objavila rezultate uspješno provedenog i realiziranog drugog po redu projekta Erasmus+ KA229. Trogodišnji projekt „European School Post“ počeo se provoditi u rujnu 2018. godine, a u njemu su sudjelovale i škole iz Turske, Grčke, Slovačke i Rumunjske.

Ciljevi projekta su bez obzira na situaciju s pandemijom COVID-a 19 u potpunosti ostvareni, ističu iz OŠ Petrijanec, čiji su učenici u tri godine sudjelovali na raznim mobilnostima.

– Neprocjenjiva iskustva, međunarodna poznanstva i prijateljstva, nezaboravna putovanja, novostečena znanja i vještine, osmjesi i zadovoljstvo na licima učenika i učitelja, dokaz su svrhovitosti projekta koji je možda iznjedrio neke buduće novinare, fotografe, spisatelje, povjesničare, avanturiste, učitelje… Učenje za život! – poručuju.

Nastavite čitati

Život i društvo

I ove godine uoči Svih svetih u varaždinskoj katedrali bdijenje „Holywin“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Ured za pastoral mladih u noći uoči svetkovine Svih Svetih po osmi puta organizira molitveno-slavljeničko bdijenje „Holywin“ pod geslom „Život i primjer bl. Carla Acutisa“ u varaždinskoj katedrali s početkom u 20:30.

Evo što su mladima poručili iz Ureda za pastoral mladih:

Dragi mladi,

ove godine, zbog vanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19 u kojima se nalazimo, Holywin će se obilježavati na razini arhiđakonata uz pridržavanje svih propisanih mjera i uputa mjerodavnih civilnih stožera.

Vas iz Varaždinsko-zagorskog i Međimurskog arhiđakonata pozivamo na osmi “Holywin” pod geslom “Život i primjer bl. Carla Acutisa”! Molitveno-slavljeničko bdijenje održati će se uoči svetkovine Svih Svetih, u nedjelju, 31. listopada, u našoj katedrali s početkom u 20:30 sati! Program će biti u znaku “blaženika naših dana” bl. Carla Acutisa; započeti će sv. misom koju će predvoditi vlč. Ivan Grbešić, duhovnik bogoslova, koji će održati i kraću duhovnu obnovu uz katehezu o blaženiku iza kojeg vam pripremamo malo iznenađenje te slavljeničko klanjanje!

Holywinom (“Svetost pobjeđuje”) želi se mlade uoči blagdana Svih Svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno – zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti. Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite… gorljivije no ikad!

Za molitveno-slavljeničko bdijenje “Holywin” ove ćemo se godine pripremati devetnicom bl. Carlu Acutisu koju započinjemo upravo na spomendan sv. Ivana Pavla II. koji je blaženika navodio kao veliki primjer mladima 21. stoljeća. Devetnicu koju smo vam pripremili možete preuzeti ovdje i pridružiti nam se u molitvi!

Dočekajmo svetkovinu Svih Svetih zajedno!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje