Povežite se s nama

Život i društvo

Ima i toga: U Varaždinu platila parkiranje u Koprivnici!

Objavljeno:

- dana

PRIČA KOJA IPAK IMA SRETAN KRAJ

Kad je čitateljica (podaci poznati redakciji) ostavila vozilo na parkiralištu I. OŠ i putem SMS poruke platila parkiranje u Varaždinu nije očekivala da će je po povratku dočekati višesatna parkirališna karta.

– Platila sam parkiranje SMS porukom 27. veljače na navedenoj lokaciji na broj 708482, na isti broj koji je bio na znaku, a naplaćena mi je višesatna parkirališna karta, potpuno neosnovano – ustvrdila je čitateljica.

Stranica znaka je bila oštećena, ali je zamijenjena krivom

U Crtoradu su potvrdili da je čitateljica uredno platila parkiranje prema informacijama s postavljenog trostranog znaka putem SMS-a, ali za drugi grad – Koprivnicu.  

– Višesatna karta je poništena, a korisnici parkiranja ispričali smo se usmeno i pismeno – navode u Crtoradu

– Korisnica parkiranja nije bila kriva za takvo postupanje budući da je došla u konfuznu situaciju vidjevši da su dvije stranice na trostranom znaku imale jedan broj za plaćanje SMS-om (708422), a jedna od tri stranice drugi broj (708482). Isti znak je za vrijeme vikenda bio oštećen od strane vandala te je jedna strana, koja je bila sasvim savijena i oštećena, zamijenjena od strane Odjela za izradu prometne signalizacije i hitne intervencije te je uzeta iz kompleta znakova sa skladištan, na kojem se nalazio i trostrani znak koji je bio namijenjen za područje Koprivnice i iz njega je skinuta sporna stranica i montirana na trostrani znak na parkiralištu I. OŠ. Kako u nedjelju nije radio Odjel naplate parkiranja i kontrolori naplate parkiranja obavijestili o sanaciji trostranog znaka primili su u jutarnjim satima u ponedjeljak, te odmah izdali nalog za izradu nove naljepnice za istoimeni znak – izvjestili su iz Crtorada.

U vrijeme kad je naljepnica bila u izradi, korisnica parkiranja platila je parkiranje na broj za Koprivnicu.

No, kraju je sve sretno završilo.

– Kontrolor je greškom izdao višesatnu kartu korisnici parkirališta te je ista odmah poništena uz usmenu ispriku Odjela za naplatu parkiranja korisnici parkiranja, a poslana joj je i pismena isprika – poručili su iz Crtorada.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

FOTO Otvoren spomenik poginulim policajcima: “Nadaleko je poznato koliko je sjever Hrvatske dao u obrani RH”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Domovinskom je ratu poginulo i nestalo 37 policajaca Policijske uprave Varaždin, a koja bi danas pokrivala Varaždinsku i Međimursku županiju, odnosno pripadnika SJP „Roda“ Varaždin i drugih ustrojstvenih jedinica.

Njima u čast danas je kod zgrade PU varaždinske u Varaždinu vrlo svečano i s puno pijeteta otvoren spomenik.

Obitelji poginulih i nestalih policajaca položile su ruže kod novog spomenika uz pjesmu policijske klape sv. Mihovil.

Uz branitelje i policajce počast su došli odati i brojni uvaženi gosti na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. Stigao je i državni tajnik Darko Nekić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić i njegov međimurski kolega Ivan Sokač. Uz župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i zamjenika župana Međimurske županije Josipa Griveca došao je i Ivan Jarnjak, ratni ministar. Saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici također su se došli pokloniti žrtvama Domovinskog rata, kao i brojni drugi gosti.

Biskup u miru, mons. Mrzljak blagoslovio je spomenik.

– Od 185 policijskih službenika koji su prije 30 godina iz tadašnje Policijske uprave Varaždin otišli u Vukovar njih 21 je tamo poginuo. Ukupno 37 njih su položili živote za Domovinu, a sada smo kao mjesto pijeteta otvorili ovaj spomenik – rekao je Benčić.

Ministar Božinović istakao je da mu je žao što se sa spomenikom toliko čekalo te dodao da mu je drago što je on ipak otvoren u mandatu njegove vlade.

– Varaždinski policajci zaslužili su ovakav spomenik i priznanje. Drago mi je da su se ovdje okupili i sudionici tog razdoblja, ratnici i njihov ratni ministar te cjelokupni vrh policije. Nadaleko je poznato koliko je ovaj kraj, ondašnja Policijska uprava Varaždin, dala u obrani Republike Hrvatske. Varaždinski dragovoljci su bili na svim ratištima, a zlatnim će slovima ostati upisan njihov doprinos obrani Vukovara. U tim su ratnim danima pokazali da Hrvatska diše kao jedno – objasnio je ministar Božinović, ponovivši da je Varaždincima i Međimurcima zahvalna cijela Hrvatska.

Nastavite čitati

Život i društvo

Evo koliko se građana dosad samopopisalo u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Hrvatskoj traje popis stanovništva.

U prvoj fazi provedbe popisa, do 26. rujna, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo.

U ponedjeljak počinje digitalno popisivanje stanovništva, kazne za odbijanje idu do 5000 kuna

Državni zavod za statistiku svaki dan objavljuje podatke o tome koliko se građana samo popisalo.

U četvrtak, 16. rujna, u prvoj fazi provedbe popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), do 15 sati uspješno je popisano više od 342.000 građana.

Najviše se ljudi samopopisalo u Gradu Zagrebu, njih 109.662.

U Varaždinskoj se županiji do četvrtka popisalo 11.876 građana, a u Međimurskoj njih 7341.

Samo dan ranije, 15. rujna, bilo je 9467 građana koji su se sami popisali u Varaždinskoj županiji, a u Međimurju 6011. Podaci govore o tempu kojim se građani odluče popisati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje