Povežite se s nama

Život i društvo

Ima i toga: U Varaždinu platila parkiranje u Koprivnici!

Objavljeno:

- dana

PRIČA KOJA IPAK IMA SRETAN KRAJ

Kad je čitateljica (podaci poznati redakciji) ostavila vozilo na parkiralištu I. OŠ i putem SMS poruke platila parkiranje u Varaždinu nije očekivala da će je po povratku dočekati višesatna parkirališna karta.

– Platila sam parkiranje SMS porukom 27. veljače na navedenoj lokaciji na broj 708482, na isti broj koji je bio na znaku, a naplaćena mi je višesatna parkirališna karta, potpuno neosnovano – ustvrdila je čitateljica.

Stranica znaka je bila oštećena, ali je zamijenjena krivom

U Crtoradu su potvrdili da je čitateljica uredno platila parkiranje prema informacijama s postavljenog trostranog znaka putem SMS-a, ali za drugi grad – Koprivnicu.  

– Višesatna karta je poništena, a korisnici parkiranja ispričali smo se usmeno i pismeno – navode u Crtoradu

– Korisnica parkiranja nije bila kriva za takvo postupanje budući da je došla u konfuznu situaciju vidjevši da su dvije stranice na trostranom znaku imale jedan broj za plaćanje SMS-om (708422), a jedna od tri stranice drugi broj (708482). Isti znak je za vrijeme vikenda bio oštećen od strane vandala te je jedna strana, koja je bila sasvim savijena i oštećena, zamijenjena od strane Odjela za izradu prometne signalizacije i hitne intervencije te je uzeta iz kompleta znakova sa skladištan, na kojem se nalazio i trostrani znak koji je bio namijenjen za područje Koprivnice i iz njega je skinuta sporna stranica i montirana na trostrani znak na parkiralištu I. OŠ. Kako u nedjelju nije radio Odjel naplate parkiranja i kontrolori naplate parkiranja obavijestili o sanaciji trostranog znaka primili su u jutarnjim satima u ponedjeljak, te odmah izdali nalog za izradu nove naljepnice za istoimeni znak – izvjestili su iz Crtorada.

U vrijeme kad je naljepnica bila u izradi, korisnica parkiranja platila je parkiranje na broj za Koprivnicu.

No, kraju je sve sretno završilo.

– Kontrolor je greškom izdao višesatnu kartu korisnici parkirališta te je ista odmah poništena uz usmenu ispriku Odjela za naplatu parkiranja korisnici parkiranja, a poslana joj je i pismena isprika – poručili su iz Crtorada.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje