Povežite se s nama

Crna kronika

Ima samo 24 godine, a već je varala i posuđivala novac na sve strane

lisice zatvor uhićenje

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je 28. lipnja prvo ispitivanje uhićene hrvatske državljanke stare 24 godine zbog osnovane sumnje na počinjenje pet kaznenih djela prijevare, kaznenog djela pokušaja prijevare, kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjakinja u travnju 2019. godine u Varaždinu ishodila od dvoje oštećenika da joj pozajme novac, lažno predočivši da će vratiti novac do 1. svibnja 2019., iako nije imala namjeru vratiti novac, no oni su joj povjerovali i predali joj više od 20.000 kuna koje ona nije vratila.

Osnovano se sumnja da je ova 24-godišnjakinja ishodila od jednog društva i obrta da joj iznajme osobno i teretno vozilo lažno predočivši da će uredno platiti najam, iako nije imala namjeru plaćanja najma, no oni su joj povjerovali i predali vozila na korištenje, nakon čega nije platila najam u iznosu od više od 14.000 kuna. Okrivljenica je, osnovano se sumnja, pokušala na isti način unajmiti još jedno vozilo bez namjere plaćanja najma, ali je davatelj najma zbog neplaćanja odmah zatražio povrat vozila, pa je prije vraćanja vozila namjerno probušila jastuk zračnog ovjesa.

Osnovano se sumnja i da je u travnju 2019. godine dovezla svoj osobni automobil u automehaničarsku radionicu tražeći hitni popravak, lažno predočivši da će sve radove uredno platiti, iako to nije namjeravala učiniti, ali joj je vlasnik povjerovao i izvršio popravak u vrijednosti od 9.800 kuna, a nakon preuzimanja vozila nije ništa platila.

Ujedno, postoji osnovana sumnja i da je u lipnju 2019. godine u Varaždinu, neovlašteno iskoristila osobnu iskaznicu kolegice s posla tako da je koristeći njezine osobne podatke u njezino ime rezervirala za sebe dva noćenja u apartmanu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 24-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Autom udario pješakinju (50) kod Doma zdravlja u Ivancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 25. veljače, oko 18.20 sati u Ivancu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim vozilom uključujući se u promet Varaždinske ulice iz dvorišta Doma zdravlja. Tom je prilikom skrećući ulijevo, prednjim dijelom vozila udario 50-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena.

Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozač (32) prijavljen zbog udaranja biciklista i nepružanja pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom ozljeda Županijske bolnice Čakovec razvidno je da je maloljetni biciklist u prometnoj nesreći, koja se dogodila prošlog petka (19. veljače 2021.) oko 19 sati na kolniku pristupne ceste naselju Parag, teško ozlijeđen.

Podsjećamo, 32-godišni vozač Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, u trenutku prometne nesreće upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,69 promila te bez položenog vozačkog ispita. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam), vidljivosti (noć) te gustoći prometa (vozači bicikla ispred). Zbog opisane situacije u kočenju je prednjim dijelom Astre udario u stražnji dio bicikla, kojim je u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao maloljetnik.

Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i podizanja bicikliste na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, a potom i do pada na zemljanu površinu. U nastavku kretanja 32-godišnji vozač, prednjim dijelom automobila udario je u stražnji dio drugog bicikla, kojim je ispred u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao 28-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača.

Vozač Astre napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć biciklistima koje je ozlijedio u nesreći te je naknadno pronađen na adresi svog prebivališta.

Ozlijeđeni biciklisti privatnim vozilom i vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je 28-godišnji biciklist u nesreći lakše ozlijeđen, dok je maloljetni biciklist zadobio teške ozljede.

U trenutku opisane prometne nesreće 28-godišnji biciklist nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te na biciklu nije imao upaljeno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i crveno svjetlo na stražnjoj strani. Ujedno, maloljetni biciklist tijekom vožnje nije imao upaljeno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. 

Protiv 32-godišnjeg vozača Opel Astre zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati