FOTOHrvatski nogometni savez i Facebook
GibiGib

Čim se Svjetsko prvenstvo približava euforija u svijetu je na vrhuncu, a u Hrvatskoj je to možda i preblaga riječ jer dobro znamo koliko mi možemo biti euforični u sportu.

Svjetski smo prvaci u očekivanjima, a naravno i svjetski prvaci u kritikama ako rezultat nije onakav kako smo zamislili. Još nismo realni i ne gledamo sve kroz prizmu da smo jako mala zemlja, s malim brojem stanovnika i selekcija nam je time izuzetno sužena. Morali bi biti malo objektivniji u očekivanjima bez obzira što smo stvarno izuzetno talentirani za sport, naročito za momčadske sportove.

Milijun izbornika

Tako se već počela zagrijavati atmosfera i za nadolazeće prvenstvo svijeta i narod je živnuo. Naravno, da svi sad pričaju o našoj reprezentaciji te da postoje milijun izbornika i svi misle da su u pravu. Međutim, svi mi imamo pravo na svoje mišljenje, ali izbornik je taj koji odlučuje i odgovara za rezultat. On je najbolje upoznat sa situacijom u ekipi i vuči će poteze za koje on misli da su najbolji.

Činjenica je da imamo stvarno igrače koji igraju u najboljim klubovima, ali mišljenja sam i da kao ekipa još ne funkcioniramo na nivou kakvom bi trebali biti s obzirom na pojedinačnu kvalitetu. No, da je to jednostavno onda nogomet ne bi bio toliko zanimljiv. Nije lako naći kemiju u ekipi da ta individualna kvaliteta dođe na nivo vrhunske momčadi. Pogotovo jer se reprezentacija sastaje nekoliko puta u godini i nije to toliko jednostavno složiti kao u klubovima.

Zato se nekad i čudimo kako neki igrači funkcioniraju u klubovima , a kad dođu u reprezentaciju onda nisu ni sjena toga.

Upitnici

Ova naša reprezentacija može daleko stići, ali može i ne proći grupu. Imamo još upitnika u ekipi (mada po pripremnim utakmicama je jasno da će sustav biti 4-2-3-1) i neke pozicije nam nisu pokrivene na adekvatan način tako da treba vidjeti koliko će izbornik uspjeti pronaći prava rješenja za neke pozicije pod upitnikom.

Prije svega na poziciji centarfora jer očito je da se Kramarić potpuno nametnuo i ide ga gol, a to ne smije ostati zanemarivo. Također,  imamo upitnika na stoperskom pozicijama jer očito da Ćorluka još hvata formu i pitanje je može li u kratkom periodu odigrati tri utakmice. Moje je mišljenje i da Luku moramo vratiti na poziciju koju igra u Realu jer pozicija polušpice ga jednostavno guši i nije na onom nivou na kojem ga mi trebamo. Tri pozicije u nogometu su velika stvar. Ako pogodiš s igračima rezultat može biti fantazija, ali ako ne pogodiš može biti i fijasko. Vjerujem u izbornika i znam da će posložiti kako on misli da je najbolje. Želio bi napomenuti samo jedno, a to je da svi budemo uz našu repku, navijamo, bodrimo i budemo pozitiva.

Igrači to osjete i sigurno će biti još bolji ako im damo vjetar u leđa. Želim našoj reprezentaciji puno sreće te da se vrate što kasnije iz Rusije.

Komentari

Komentara