Povežite se s nama

U fokusu

Impresivan popis govornika u Sračincu na konferenciji “Mind the Gap”

konferencija Mind the Gap

Objavljeno:

- dana

Studentica Mateja Križnjak iz Sračinca, pod generalnim pokroviteljstvom Općine Sračinec, 1. ožujka organizira konferenciju pod nazivom “Mind the Gap”.

Konferencija će okupiti izuzetne govornike respektabilnih karijernih priča s ciljem poticaja mladih na proaktivnost i odvažnost u kreiranju vlastitih mogućnosti.

Konferencija počinje i 10 sati u Domu kulture u Sračincu.

Ovogodišnji govornici konferencije su uspješni ljudi, koji će prema uzoru na poznati TEDx Talks prenijeti svoja životna i karijerna iskustva s mladim ljudima u publici. Konferencija tako okuplja neka poznata lica, uspješne poduzetnike i mlade osobe koji su ostvarili zapažen uspjeh, ne samo u okvirima Republike Hrvatske, već i susjedne nam Slovenije. Svoje uspješne poduzetničke i osobne priče tako će podijeliti: Rok Starič (Rok’s nut butter- SLO), Kaja Pavlinić (strart up Tinja, studentica FER-a), Frano Ridjan (novinar i voditelj HRT-a), Filip Ude (sportaš, Evita Fragrances), Teo Petričević (direktor ACT Grupe) i Ivica Kruhek (Co-founder &CEO Marker). Ujedno, programe usavršavanja za ranije navedene kategorije sudionika, iznijeti će predstavnici Tehnološkog parka, Pučkog Otvorenog Učilišta i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Namjera koja stoji iza organizacije ovakvog oblika neformalne edukacije jest prenijeti dio nekog mog ranijeg iskustva, ali prvenstveno motivirati mlade ljude i studente za njihov daljnji rad i dati im podršku u njihovom osobnom razvoju. Ujedno, ovakve se konferencije uglavnom događaju u velikim centrima, pa dobar dio mladih i ambicioznih ljudi ostane zakinut za jedno novo iskustvo. Očekujem da će konferencija biti dobar „vjetar u leđa“ za sve one koji su neodlučni, nedovoljno motivirani ili na korak da krenu u ostvarenje neke svoje poduzetničke priče – izjavila je Mateja Križnjak, idejni pokretač ove konferencije.

Konferencija je namijenjena studentima, inovatorima, mladim poduzetnicima i poduzetnicima, početnicima i onima koji jednostavno traže inspiraciju i žele nešto novo naučiti.

Sve dodatne informacije nalaze se na web stranici konferencije: http://www.gapconf.eu , gdje se mogu rezervirati ulaznice. Jednako tako, sve preostale informacije, mogu se naći na FB stranici i Instagram profilu konferencije. Zahvaljujući ovogodišnjim sponzorima i generalnom pokroviteljstvu Općine Sračinec, ulaz je za sve sudionike besplatan.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Mind-the-Gap-Konferencija-2243635605888730

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

U fokusu

Aerodrom Lučko zatvoren. Je li Varaždin letačima jedina (prava) alternativa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni problemi koji duže vrijeme opterećuju normalno funkcioniranje zagrebačkog Aerodroma Lučko, ovih dana su eskalirali do te mjere da je zatvoren za sve operacije do 31. kolovoza, a to se može i produžiti.

Kako javlja portal AvioRadar, najveći aerodrom generalnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i dalje je zatvoren, i to usred ljetne sezone letenja. Odnosno, zatvoren je u razdoblju kada bi se na Lučkom da čekao red na polijetanje ili slijetanje.

Podsjećamo Aerodrom Lučko je u suvlasništvu/suoperatorstvu MORH-a i Aerokluba Zagreb. Grad Zagreb nema sekundarnog aerodroma, kao niti aerodroma za generalno zrakoplovstvo u pravom smislu te riječi.

Jedina prava – najbliža alternativa letačima koji već sele svoje avione je LDVA. Međutim, tek će se vidjeti hoće li varaždinski Parkovi ovu situaciju uopće znati iskoristiti.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje