Čakovečka improvizacijska grupa pod nazivom improvgrupa.002 vraća se nastupima te svom improvizacijskom šouu pod nazivom „Kome zvono zvoni?“

Nakon prisilne „pandemijske“ stanke, u kojoj su nam se životi ionako manje više svodili na neku vrstu improvizacije, povratak u normalu počinje s nastupima u Klubu Prostor, u utorak, 30. lipnja i nastavlja se na vanjskoj pozornici u dvorištu Casa Latine Cluba, u petak, 10. srpnja.

Improvizacija je kazališna forma i to je ustvari kombinacija stand-upa, kabarea i kazališta. KOME ZVONO ZVONI improvizacijski šou je improvizacijski performans baziran na dramskim vježbama u kojima se, prema prijedlozima iz publike, izvode dramske situacije izmišljene na licu mjesta na sveopće zadovoljstvo publike i izvođača. Improvizacija u izvođačkom smislu nije previše zastupljena u Hrvatskoj pa su improvgrupa.002 i KOME ZVONO ZVONI među prvim takvim projektima.

– Članovi improvgrupe.002 su: Bruno Kontrec, Silvio Štefanac, Mario Jakšić, Alen Barbić, Kristina Štebih, Marko Baksa i Dalibor Strišković, a uz njih je i Nataša Radiković. Stoga, budite i vi dijelom dinamičnih te nešto drukčijih kazališnih večeri i pogledajte nas na jednoj od dviju nadolazećih pozornica. U Prostoru šou počinje 30. lipnja u 20 sati, a u Casi Latini 10. srpnja u 21 sat, dok je ulaz publike moguć već sat ranije. Zabavimo se zajedno! – kažu članovi trupe.

improvgrupa.002

je grupa koja postoji od ožujka 2019. godine, osnovana u Čakovcu i bavi se improvizacijskim kazalištem – formom koja je, u Hrvatskoj zastupljena vrlo malo malo ili nikako. Njegujemo i poštujemo improvizaciju kao vid kazališnog i scenskog izričaja, ali i kao svojevrsni smjer u životu. Ideja grupe je širenje improvizacije i dobrih vibracija putem javnih nastupa. Osnivač grupe je Bruno Kontrec, profesionalni glumac, a uz njega grupu čine i Mario Jakšić, Kristina Štebih, Silvio Štefanac, Alen Barbić, Marko Baksa, Dalibor Strišković i Nataša Radiković.

KOME ZVONO ZVONI – improvizacijski šou

je prvi projekt improvgrupe.002, a radi se o 15-ak vođenih improvizacijskih skečeva (vježbi) u kojima publika, u trenutku, odabire teme, likove, replike, situacije koje izvođači na sceni moraju ispoštovati. Takav neposredan i trenutni koncept generira zabavne, šaljive, humorne i neočekivane situacije koje se više nikada ne mogu ponoviti. Dakle, svaki nastup je jedinstven i unikatan, a zajednički nazivnik im je da se u svakom jednako zabavlja publika kao i protagonisti šoua.

Komentari

Komentara