Povežite se s nama

Život i društvo

Inicijativa Studentskog zbora i Uprave FOI-ja: pomažu studentima u Petrinji, Sisku, Glini…

Objavljeno:

- dana

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu na inicijativu Studentskog zbora FOI-ja organizira izravnu pomoć za studentice i studente FOI-ja i njihove najbliže na području pogođenom potresom.

Studentski zbor će uz potporu Uprave FOI-ja u narednim danima osobno kontaktirati svaku studenticu i studenta na području Siska, Petrinje, Gline i okolnih potresom pogođenih mjesta i na temelju njihovih potreba nastojati im osigurati potrebnu pomoć i potporu.

Osobe se mogu javiti i direktno na Facebook stranicu Studentskog zbora FOI-ja ili na mailove: [email protected] ili [email protected]

Fakultet organizacije i informatike izvodi stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u Sisku, a sa područja pogođenim potresom na svim studijskim smjerovima FOI-ja studira oko 200 studenata.

– FOI je odlučio pružiti direktnu potporu svojim studentima, na način da će uskoro donijeti odluku o smanjenju školarina i troškova studiranja za studente Fakulteta organizacije i informatike iz područja zahvaćenih potresom te izaći u susret studentima vezano uz rokove kolokvija i ispita koji su inicijalno bili planirani početkom siječnja. Sve potrebne informacije bit će dostupne putem mrežnih stranica, društvenih mreža, ali i direktnim pristupom prema studentima – izjavila je dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Fakultet organizacije i informatike ima organizirano i Psihološko savjetovanje na daljinu, a kojeg provodi psihologinja prof. dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš, pa pozivaju sve studente koji imaju potrebu razgovarati o novonastaloj situaciji, emocijama i kvalitetnim načinima suočavanja s postojećom situacijom pozivamo da se jave. Svi kontakt podaci dostupni su na FOI mrežnim stranicama.

Život i društvo

FOTO Članovi HNS-a u Varaždinu tradicionalno cvijećem darivali žene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera, članice i članovi HNS-a u Varaždinskoj županiji darovali su svoje sugrađanke čestitavši im tako Dan žena. Tradicionalno je to učinjeno malim znakom pažnje – cvijećem.

HNS-ovke i HNS-ovci ovoga vikenda, uoči Dana žena, jaglace poklanjaju ženama u gradovima i općinama Varaždinske županije u kojima djeluju podružnice stranke.

U Varaždinu su se članicama i članovima Gradske organizacije HNS-a te članicama Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije pridružili zamjenik predsjednika HNS-a i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj te v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Uz podjelu jaglaca ženama, Krunoslav Lukačić je istaknuo da tim činom članice i članovi Hrvatske narodne stranke javnosti skreću pozornost na nezamjenjivu ulogu žena u društvu, od doma i posla do sudjelovanja u životu zajednice.

– Žene često upozoravaju na ravnopravnost, a mi nastojimo da Varaždinska županija ide u tom smjeru. Trebala bi biti županija ravnopravnosti i dijaloga, a ne jednostranog mišljenja. Mi nastojimo da ravnopravnost žena ne bude samo deklarativna, već i stvarna. Jedan od primjera je razlika u plaćama za isti posao na što upozoravamo i upozoravat ćemo. Svi moraju imati jednake šanse – poručio je Lukačić.

Članice Ženske inicijative HNS-a podsjetile su da kroz povijest postoje žene koje su odigrale važnu ulogu te su njihovi uspjesi dio današnjeg identiteta zajednice.

– Kako bi pokazale poštivanje prema ženama i njihovim postignućima, na jedan su dan simbolično preimenovale Franjevački trg u Trg Savke Dabčević Kučar, hrvatske političarke i ekonomistice, predvodnice nacionalno-reformske struje Hrvatskog proljeća, suosnivačice HNS-a, koja je u svom političkom djelovanju dosljedno zastupala suverenost Republike Hrvatske i jačanje demokracije – istaknula je Anita Rep, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Općina Vidovec: evo kako će izgledati planirana dječja igrališta u Nedeljancu i Tužnom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vidovec nastavlja s provođenjem i planiranjem projekata, posebice onih koji se tiču najmlađih.

Načelnik općine Bruno Hranić na svom je Facebook profilu objavio projekciju dječjih igrališta koja će se uređivati u Nedeljancu i Tužnom.

Za uređenje dječjeg igrališta kod Sportsko-društvenog centra u Nedeljancu u tijeku je ishođenje građevinske dozvole, a u Tužnom je dogovorena kupnja zemljišta.

– Vidovec smo realizirali. Što dogovorimo, to realiziramo, i još za to dobijemo novce iz EU-a. Kad znamo kako! – poručio je na svom Facebook profilu načelnik Bruno Hranić.

Evo kako će izgledati planirana dječja igrališta:

Nastavite čitati