Ono po čemu se Varaždin razlikuje od drugih gradova njegova je iznimna kulturna i umjetnička baština, ali i znanje, sport i inovacije.

Tako se u Nogometnoj akademiji NK Varaždin primjenjuje inovativni pristup zasnovan na uporištima znanosti, gdje treniraju nogometaši različitih dobnih skupina i kvalitativnog ranga pod stručnim vodstvom iznimno kvalitetnih trenera i ostaloga stručnog osoblja. Nogometni klubovi danas više nego ikad ovise o proaktivnosti i otvorenosti trendovima te inovacijama i primjerima dobre prakse.

Krešimir Gregurić jedini je Certificirani trener za NeuroTracker, gdje je prošao edukaciju u poznatom nogometnom klubu Manchester United F. C.

U smislu tehnoloških sportskih inovacija, danas je u svijetu već učinjen velik napredak u vidu pojave pomagala za objektivnije suđenje (VAR), zatim uređaja primjenjivih u identifikaciji i razvoju sportskih talenata (Talent ID) te dijagnostici (mjerenje ili procjena antropometrijskih, morfoloških, motoričkih, funkcionalnih i drugih pokazatelja).

Moderan uređaj

Osim GPS uređaja FieldWiz, koji prati srčanu frekvenciju, prijeđenu udaljenost, akceleraciju i druge parametre, valja istaknuti i drugi sustav koji koristi Akademija NK Varaždin. Riječ je o NeuroTrackeru, koji se koristi u kognitivnoj analitici, a Akademija NK Varaždin jedina je u Hrvatskoj koja koristi ovu tehnologiju. Istu koriste vrhunske momčadi NFL-a, NBA-a, NHL-a, ali i Specijalne snage Američke vojske kako bi postigle bolju situacijsku svjesnost i vrijeme reakcije. Mladim nogometašima pomaže varaždinska tvrtka Science Innovation Lab Krešimira Gregurića, profesionalnoga nogometnog trenera i nogometnog analitičara.

– Održivost i prosperitet nogometnih klubova ovisi o inovacijama i primjeni novih spoznaja i ideja. Vrijeme je za stvaranje nove povijesti nogometa grada Varaždina i povratka na staze stare slave varaždinske nogometne akademije, osvajača cijelog niza prvenstava i kupova Hrvatske u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji – zaključio je Gregurić.

Komentari

Komentara