Povežite se s nama

Međimurje

Integracija manjina prema njemačkome modelu

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Izaslanstvo Grada Čakovca predvođeno gradonačelnikom Stjepanom Kovačom boravilo je u radnom posjetu njemačkom gradu Schrambergu.

Sporazum o prijateljstvu ova dva grada potpisan je 1989. godine. Posjet je bio i prilika za razmjenu iskustava u integracije nacionalnih manjina, procesa koji je Schramberg vrlo kvalitetno proveo. Kako je poznato, Čakovec kao i cijelo Međimurje ponosi se kulturološkom različitošću, koja donosi i brojne izazove.

– U Čakovcu kontinuirano radimo na integraciji nacionalnih manjina u društvo i kulturu jednakosti te planiramo dodatnim aktivnostima ubrzati proces prilagodbe. Prikupili smo vrijedna iskustva. Schramberg je dokaz da ljudi koji dolaze iz posve drugačijih kultura mogu postati aktivni članovi zajednice u kojoj će graditi uspješan život i bolju budućnost za sve sugrađane – poručio je Kovač.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje