Povežite se s nama

Sport

Internacionalna ekipa u Varaždinu- Kina, Engleska, Njemačka, Hrvatska: 4 države – jedan cilj…

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

STK Starr nakon svoje premijerne sezone u hvratskojSuperligi, u kojoj je osvojio visoko treće mjesto te uspješnog nastupa u Srednjeeuropskoj ligi kreće u novu sezonu u kojoj će se u ekipnom dijelu natjecati u čak četiri natjecanja.

 

U hrvatskoj Superligi, hrvatskom kupu, novom natjecanju u okviru hrvatskog saveza, Srednjeeuropskoj Superligi te prestižnom ETTU Cup-u natjecanju koje je po kvaliteti odmah iza Lige prvaka.

S obzirom na ovako velik broj natjecanja povećan je i broj igrača ove sezone tako da bi se na svim nivoima mogli očekivati odlični rezultati. U hrvatskoj Superligi plan je ove godine napraviti korak naprijed i doći i završnom dijelu natjecanja do finala, u Srednjeeuropskoj ligi, koja je idealna za mlade igrače proći skupinu i zaigrati u playoff-u ovog natjecanja. Po prvi puta igrat će i u hrvatskom stolnoteniskom kupu što je novi izazov i prilika za postizanje zapaženog rezultata. Najviši rang natjecanja ove sezone bit će nastup u ETTU Cup-u. S obzirom na rejting igrača klub je skoro ušao u Ligu prvaka, a u ETTU Cup-u nastupi će tek u 2. kolu nakon eliminacijskih mečeva. U 2. kolu igra se po skupinama a STK Starr će vrlo vjerojatno biti domaćin svojoj skupini 29. i 30. listopada 2016. godine, što će biti  izuzetna prilika za promociju na europskoj razini jer se svi mečevi uživo prenose, a izvještaji će se prikazati na brojnim europskim medijima i tv postajama.

Cilj kluba je svakako nastup u Ligi prvaka čim se za to stvore financijski uvjeti.

U sponzorskom dijelu klub je postigao uspjeh potpisavši ugovor sa poznatim svjetskim proizvođačem sportske opreme Stiga, koji su  jedan od glavnih sponzora kineske reprezentacije . Oni će za osigurati veliki dio opreme za članove kluba, u svim aktivnostima i za sva natjecanja.  Očekuje se do početka sezone zaključivanje još nekoliko sponzorskih ugovora s kojima će se olakšati nastupi članova kluba na natjecanjima.

Osim toga STK Starr nastavlja i s organizacijom stolnoteniskih natjecanja na državnom i europskom nivou. Postoji mogućnost  domaćinstva grada Varaždina za nastup muške i ženske reprezentacije u sklopu kvalifikacija za EP. Susreti će se održati 1. studenog ove godine. Predane su kandidature i za još nekoliko prvenstava i natjecanja.

STK Starr nastavlja i s radom s mladima kako u svom klubu tako i putem Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin kojem je osnivač. 

Na području popularizacije sporta i stolnog tenisa STK Starr redovno organizira nagradne stolnoteniske turnire, VzPong amatersku ligu, te rekreativna natjecanja u pingpongu kao i kvalifikacije za SP u pingpongu, koje će se održati u Londonu u siječnju 2017. godine. Prvi je na redu 6. VzPong, dvodnevni turnir za amatere i profesionalce, koji će se održati 27. i 28. kolovoza ove godine po prvi puta u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

 

Seniorska ekipa

MattiasLanfried ( Njemačka ) – sportski direktor i glavni trener STKStarr, uspješni njemački trener, sportski djelatnik i poduzetnik –11 godina trener u njemačkoj Bundesligi, 1x 1.mjesto u  njemačkoj  Bundesligi, pobjednik njemačkog kupa,polufinale Lige prvaka, 2x finale Europskog kupa,pobjednik hrvatske Superlige,finalista Srednjeeuropske Superlige voditi će brigu oko organizacije treninga i natjecanja te marketinga kluba.

Zeng Jia ( Kina ) – stolnotenisač  koji je već igrao u hrvatskom klubovima, tako je s ekipom Dr. Časl bio dva puta pobjednik Srednjeeuropske Superlige, igrao Ligu prvaka, bio i četiri puta prvak Hrvatske, nastupit će u svim jačim hrvatskim i europskim natjecanjima u zavisnosti od ostalih obaveza.

Tomislav Zubčić ( Hrvatska ) – višestruki prvak Hrvatske do sada igrao u STK LibertasMarinkolor Dubrovnik, treći na SP-u u paru s Andrejom Gaćinom u juniorskoj konkurenciji, prvi na EP za kadete u paru s FrancuzemBobillierom,igrao Ligu prvaka nastupit će u svim jačim susretima u hrvatskoj Superligi te europskim natjecanjima.

Ronald  Ređep ( Hrvatska ) – višestruki prvak Hrvatske, osnivač, predsjednik i igrač STK Starr Varaždin koji je u pet godina stigao do najvišeg ranga natjecanja, u bogatoj igračkoj karijeri igrao u desetak renomiranih klubova Europe, 1x  pobjednik Srednjeeuropske Superlige, najbolji pojedinac u hrvatskoj Superligi 2015/2016 i u paru s T.Japecom, ekipni prvak Hrvatske.

Sam Mabey ( Engleska )–juniorski reprezentativac Engleske, trenutno treći u juniorskoj konkurenciji, peti u U21 i 20. na seniorskoj ljestvici u Ujedinjenom kraljevstvu, igrao i prošlu sezonu u STK Starr ali su ga ozljede onemogućile da svoju puni doprinos, tako da ove godine planira puno više trenirati u Varaždinu i odigrati više mečeva.

Will Bayley ( Engleska ) – britanski paraolimpijac i svjetski prvak u svojoj klasi te paraolimpijski viceprvak u Londonu 2012, pridružit će se STK Starrna treninzima i okušat će se u susretima hrvatske Superlige, te europskim nastupima  kluba koliko mu to budu dozvoljavale obveze u paraolimpijskim natjecanjima.

Za klub je u europskim natjecanjima registriran i Tan RuiWu koji će nastupiti kao pojačanje u europskim utakmicama ako mu to dozvole njegove obaveze u Kineskoj 1. Ligi Tan  je moj veliki prijatelj i kolega iz reprezentacije Hrvatske te smo zajedno  igrali u STK Dr. Časl iz Zagreba  gdje smo 2012.godine osvojili titulu ekipnog prvaka Hrvatske. Trebao je nastupati za STK STARR   u hrvatskoj Superligi  ali je dobio veliku novčanu ponudu iz Kineske 1.lige i nismo imali šanse bez pomoći sponzora dogovoriti njegov angažman. Od ostalih mladih igrača koji su registrirani za seniorski sastav STK Starr treba izdvojiti povratnika Nikolu Horvata koji je bio jedan od najboljih kadeta Europe, Leona Šanteka člana kadetske reprezentacije Hrvatske, najveću hrvatsku mladu nadu koji je izabran u pet najboljih igrača u Europi u Eurotalents programu,  Daria Kraljića, te Leona Milaka i TimijaMaslića koji su u STK Starr na dvojnoj registraciji u drugoj seniorskoj ekipi

Izvor:
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje