Povežite se s nama

Život i društvo

Invalidi rada od od narodnjaka dobili vrijedan fotoaparat

Objavljeno:

- dana

Donacija varaždinskog HNS-a invalidima rada

Varaždinski HNS poklonio je Udrugi invalida rada vrijedan fotoaparat.

Donaciju je u ime Hrvatske narodne stranke predao varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji je o izboru poklona rekao kako su želju za fotoaparatom iskazali iz Udruge. – Grad osluškuje potrebe udruga i odgovara na njih u okviru svojih mogućnosti, a posebno mi je drago što je ovaj put i podružnica HNS-a Varaždin mogla pomoć – izjavio je Goran Habuš, predsjednik varaždinske podružnice HNS-a.

U ime Udruge invalida rada grada Varaždina zahvalio je  Vladimir Detoni – Udruga okuplja mnoštvo članova i nastojimo im što više pomoći u njihovim potrebama. Često organiziramo tribine i predavanja, pomažemo savjetima i organiziramo izlete s rekreacijom. Ovaj fotoaparat će nam omogućiti da sačuvamo uspomene i koje će biti budućim voditeljima Udruge – rekao je Detoni.  

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždin: na svetkovinu Tijelova Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak, 8. lipnja, Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje u kapeli TEK-a u Uršulinskoj ulici 1. u Varaždinu, izvjestili su iz Varaždinske biskupije.

U kapelici će na Tijelovo varaždinski biskup Bože Radoš u 19.30 sati predslaviti svetu misu, nakon čega će Presveti Oltarski Sakramenat biti izložen za trajno klanjanje.

Na toj svetoj misi zbog ograničenosti prostora sudjelovat će samo koordinatori trajnog euharistijskog klanjanja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin s 37.000 eura sufinancira servisiranje i kupnju 500 novih bicikala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv serviserima/prodavačima bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala u 2023. godini.

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje ponuda zainteresiranih servisera/prodavača bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala.

Grad Varaždin će u 2023. godini sufinancirati servisiranje starog bicikla s 50% troškova servisa, odnosno maksimalno do 30,00 eura po korisniku, za što je osigurano ukupno 15.000,00 eura u Proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera servisiranja starih bicikala provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. rujna 2023. godine.

Također, za kupnju novog bicikla s 45,00 eura po korisniku za što je osigurano 22.500,00 eura u Proračunu Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera sufinanciranja kupnje novog bicikla provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. studenog 2023. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje