Povežite se s nama

Sport

“Invazija” na varaždinski turnir

Objavljeno:

- dana

DISC GOLF

U Varaždinu je održan četvrti međunarodni disc golf turnir “Drava Forester”. 

Na turniru su sudjelovala 53 igrača iz 11 zemalja, pa su tako uz domaće igrače leteće diskove kraj dvorane Arena na Dravi bacali i sudionici iz SAD-a, Finske, Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Njemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Španjolske i Švicarske.

Pobjednici

Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 21 stazu koje su odigrane u petak, subotu i nedjelju, a za kraj je uslijedilo finalno natjecanje u kojem je po petero najboljih pokazalo svoja znanja i umijeća na šest novih staza pred zainteresiranim gledateljima.
Pobjedu na turniru suvereno je odnio najbolje rangirani igrač, Dominik Stampfer iz Njemačke, koji je poveo nakon 1. runde, pa izgubio vodstvo i onda u finalu ponovno odigrao odlično i ponio titulu najboljeg. Drugo mjesto osvojio je pobjednik turnira iz 2013. godine Matias Söderström, a na treće mjesto plasirao se još jedan finac, pobjednik iz 2014. godine Teemu Malmelin. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovali su i, u konačnici, četvrtoplasirani nijemac Benedikt Heiß te petoplasirani englez Derek Robins. Ovime se potvrdila još jedna velika draž ovog sporta, a to je činjenica da u njemu mogu međusobno konkurirati igrači različitih dobnih skupina pa su tako među pet najboljih igrači u dobi od 23 do 55 godina.
U ženskoj konkurenciji pobijedila je jedna od najboljih igračica u Europi, švicarka Natalie Holloköi, dok je drugo pripali pobjednici iz 2013. godine – slovakinji Katki Bodovoj. Treće mjesto osvojila je finkinja Hannele Määttä.
Od igrača iz Hrvatske najbolje rezultate ostvarili su varaždinci Nino Đurak s 13. mjestom kod muških te Danica Pajtak s 5. mjestom kod žena.
U pobjedničkom govoru Dominik Stampfer, trinaesto-rangirani igrač u Europi, je istakno kako je ove godine igrao tri turnira iz kategorije Major (serija od šest turnira najvišeg svjetskog ranga), i to jedan u Finskoj, drugi u SAD-u te treći u Hrvatskoj. Pojasnio je da Drava Forester, iako zapravo nije PDGA Major turnir te ne okuplja najbolje svjetske igrače i nema nagradni fond od nekoliko tisuća eura ima nešto drugo – duh zajedništva i dobre atmosfere te je posebno zahvalio organizatorima na svemu i najavio svoj ponovni dolazak u Varaždin za godinu dana.

Pohvala

Pobjednica Natalie Holloköi, osim pohvala turniru, istaknula je i oduševljenje nagradom koju je dobila – likovnim radom na temu disc golfa kojeg je izradila varaždinska umjetnica Suzana Bernat, i koji će, za razliku od ostalih trofeja i priznanja koje je osvojila u svojoj dosadašnjoj karijeri pa „posremila u kutiju“, odmah završiti za zidu njenog doma.
U sklopu dodatnog programa turnira održano je i nekoliko popratnih sadržaja pa su se igrači natjecali i u gađanju na koš s male udaljenosti, preciznosti na daljinama od 30-40 metara, ali i sudjelovali u team building programu te posjetili Zlatne gorice gdje su degustirali vina Varaždinskog kraja i restoran Bedem u kojem su isprobali kulinarske specijalitete.
Poseban značaj za turnir bilo je i što mu se priključio Ville Kotamäki, predsjednik finskog disc golf saveza. Ovo udruženje koje okuplja nekoliko tisuća članova u zemlji u kojoj je uređeno preko 420 disc golf terena na kojima se rekreira više od 80.000 finaca. S obzirom da su se Ville i supruga te njihovih četvero prijatelja odlično proveli u Varaždinu i već sada najavili da planiraju ponovni dolazak, možemo očekivati da će dobar glas o Drafa Foresteru doprijeti i do mnogih igrača u Finskoj, pa nije nemoguća ni njihova „invazija“ na naš 5. turnir.
Kao popratni sadržaj, kroz subotu i nedjelju, paralelno se održavao i rekreativni turnir u Varaždinskim Toplicama nazvan Beer Forester na kojem je nastupilo 12 igrača i igračica iz Hrvatske, Austrije, Slovačke i Mađarske. Pobjede su odnijeli Harald Neumayr iz Austrije te zagrepčanka Ira Molnar-Gorički.

Izvor:
Foto:

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje