Povežite se s nama

Sport

Iskusna ekipa MOK Šibenik pobijedila OK Varaždin Volley

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

U 13. kolu 1. HOL skupine 2 ekipa OK Varaždin Volley izgubila je od MOK Šibenik 3:0 (25:10, 25:20, 26:24). 

Ekipa Šibenika, vodeća na prvenstvenoj ljestvici došla je u punom sastavu koji bi mogao odigrati i zapaženu ulogu u završnici prvenstva. Varaždinci pak su i ovu utakmicu odigrali bez bolesne ili ozlijeđene četvorice prvotimaca (Rogina, Modrić, Obradović i Bingula). Iskusnim Šibenčanima tako se suprotstavila mlada domaća ekipa sa tri kadeta i jednim juniorom, koji su svoj potencijal pokazali u trećem setu, koji su gosti dobili tek na razliku. Već  u sljedećem kolu kada Varaždinci gostuju u Borovu ekipa bi trebala biti popunjena povratnicima i spremnim rekonvalescentima.

Na utakmici su nazočili i predsjednik HOS Zdeslav Barač i dopredsjednik Željko Jurčević. Koji su dali podršku klupskom čelništvu u nastojanjima s radom s mladima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Otvorena je mogućnost da se u Varaždinu održe regionalna natjecanja u mlađim uzrasnim kategorijama te ljetni reprezentativni kamp.

OK Varaždin Volley – MOK Šibenik 0:3 (10:25, 20:25, 24:26)

A. HOL skupina 2, 13. Kolo, Gradska sportska dvorana Varaždin, gledatelja 50

Suci: Ilija Gvozden i Tomislav Adamek

OK Varaždin Volley – S. Todorović (K), G. Ivančić, M. Čilaš, L. Somođi, M. Lojber, F. Gomerčić, L. Trupković, I. Šmitlehner, R. Stanić, M. Ivančić (L), trener Matija Ciglar.

MOK Šibenik – J. Kunčić (L), A. Vrcić, V. Poropat, I. Zeljković, J. Čogelja, P. Križanović (K), A, Colić, F. Bačić, A. Mišura, D. Jurlin.     

Izvor:
Foto:

Sport

Goran Perkovac novi je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HRS

Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija te iscrpne analize u posljednjih tjedan dana, na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora (OU) Hrvatskog rukometnog saveza donešene su sljedeće odluke:

  • Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.
  • Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.
  • Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar  razriješen te dužnosti.

Upravni odbor je usvojio još nekoliko odluka vezanih uz svakodnevno funkcioniranje Saveza.

– Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen – istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Nastavite čitati

Sport

Borci Fight Cluba Kovačić osvojili 25 medalja u Budimpešti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Budimpešti je u subotu, 28. siječnja održan međunarodni turnir u savateu. 

Nastupilo je preko 190 boraca iz desetak zemalja, a varaždinski Fight Club Kovačić osvojio je 25 medalja što je najviše od svih klubova na turniru.

Zlatne medalje osvojili su Aleksandar Farkaš,  Fran Vinković,  Erik Haramina, Nela Dumbović, Lorena Ožura i Ante Kovačić . Srebrene medalje osvojili su: Mate Medenjak,  Tristan Talan, Julia Lukić, Filip Ratković, Vito Ivaniš, Lara Sukner i Viktorija Mikulec.

Do brončanih medalja stigli su i Filip Ratković koji se borio u dvije kategorije, Lovro Kelemen, Noa Janjušević, Jakob Kranjćić, Ivan Dumbović, Brona Mikac, Patrik Vučković,  Patrik Francki, Hans Komes, Niko Cikač, Vito Lukačić i Ivan Masten.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje