Povežite se s nama

Crna kronika

Ispitani sudionici tučnjave u Trnovcu: ugledni član HDZ-a (60), njegov sin (34) i 22-godišnjak napadali policajce

policija, ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. ožujka 2023. godine provelo prvo ispitivanje trojice uhićenih hrvatskih državljana (1989., 1963. i 2001.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prisile prema službenoj osobi, napada na službenu osobu i pokušaja tih kaznenih djela, objavio je DORH.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 11. ožujka 2023. oko 00:50 sati na parkiralištu ugostiteljskog objekta u jednom mjestu kraj Varaždina počinili navedena kaznena djela na štetu dvojice policijskih službenika koji su prethodno započeli s postupanjem prema njima zbog dojave o remećenju javnog reda i mira.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak snažno odgurnuo jednog policijskog službenika i da je udario šakom u nos drugog službenika, a kada su pali na tlo, osumnjičeni 34-godišnjak ga je počeo rukama gušiti.

>>U Trnovcu tukli goste kafića, razbijali, obračunali se s policijom, a službenik je morao pucati u zrak

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 60-godišnjak napao drugog policijskog službenika, u čemu su mu se pridružili i ostali osumnjičenici te da je osumnjičeni 22-godišnjak rukama počeo gušiti drugog policijskog službenika koji je potom, radi otklanjanja daljnjih napada, ispalio upozoravajući hitac iz službenog pištolja u zrak, nakon čega su 34-godišnjak i 22-godišnjak prestali s napadima dok je osumnjičeni 60-godišnjak ponovno napao policijskog službenika, ali je potom savladan.

>>U napadu na policajce u Trnovcu sudjelovao 60-godišnjak, ugledni član HDZ-a

Policijski službenici su zadobili tjelesne ozljede. 

Državno odvjetništvo predložilo je da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Sutkinja istrage nije prihvatila navedeni prijedlog, već je rješenjem odredila osumnjičenicima mjere opreza zabrane približavanja oštećenicima i zabrane posjećivanja ugostiteljskog objekta.

Naime, u incidentu su sudjelovali 60-godišnji ugledni član HDZ-a iz Zamlake te njegov sin (34).

Isti je za druge varaždinske medije rekao da je on smirivao situaciju, no iz priopćenja Državnog odvjetništva ne izgleda baš tako.

Crna kronika

Pijani muškarac u BMW-u varaždinske registracije prouzročio prometnu u Zagrebu, uslijedila je tučnjava više ljudi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Jučer, 1. travnja, oko 18.10 sati na području Susedgrada (Zagreb) u Viljevskom putu, 41-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,40 g/kg, upravljajući osobnim automobilom marke BMW varaždinskih registarskih oznaka prouzročio prometnu nesreću, javila je PU zagrebačka.

Potom je došlo do tjelesnog sukoba između vozača automobila i nekoliko građana.

Liječnička pomoć vozaču i 58-godišnjem građaninu pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da je građanin teško ozlijeđen.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Telegram je naknadno javio da je muškarac koji je vozio pijan policajac van dužnosti.

Nastavite čitati

Crna kronika

U prometnoj nesreći u Ludbregu auto zaglavio između kuće i betonskog stupa, vozača izvlačili vatrogasci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Ludbreg/Facebook

DVD Ludbreg noćas je ponovno intervenirao.

Noćas, 2. travnja, u 00:59 dobili su dojavu od VOC-a Varaždin o prometnoj nesreći u mjestu Ludbreg, Ulica Vatroslava Lisinskog.

– Na mjesto intervencije izlazimo s vozilima LUDBREG 104, LUDBREG 111 te 8 vatrogasaca. U vatrogasnom domu u pripremi je ostalo vozilo LUDBREG 150. Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da je došlo izljetanja vozila i udaranja u obiteljsku kuću prilikom čega je došlo do kidanja plinskih instalacija i zaglavljivanja vozila između kuće i betonskog stupa s priklještenim vozačem. Pristupamo skidanju dvorišne ograde i oslobađanju vozača pomoću hidrauličkog alata. Zbog curenja plina postavljamo zaštitni mlaz, vršimo osvjetljenje mjesta nesreće i osiguranje. Po izbavljivanju vozača iz vozila predajemo ga djelatnicima HMP-a – objavio je DVD Ludbreg na Facebooku.

Nakon završetka policijskog očevida izvukli su automobil pomoću kamionskog vitla. Intervencija je završila u 03:10.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje