Povežite se s nama

Život i društvo

Ispred varaždinske bolnice ponovno će se moliti protiv pobačaja

Objavljeno:

- dana

40 dana za život

Ispred Opće bolnice Varaždin i Županijske bolnice Čakovec će se od 1. ožujka ponovno moliti za prestanak pobačaja.

Nova kampanja “40 dana za život” će trajati tijekom cijele korizme, od prvog dana ožujka do 9. travnja svakodnevno od 16 do 19 sati.

– Povodom nove korizmene kampanje udruga “Betlehem” poziva na cijelonoćno bdijenje pred Presvetim Euharistijskim Sakramentom s petka na subotu, s 24. na 25. veljače, kod varaždinskih kapucina. Program započinje misnim slavljem u 19 sati, koje će predvoditi fra Mijo Šarćević. Nastavlja se cijelonoćnim klanjanjem do 7 sati kada će bdijenje i završiti, ponovno euharistijskim slavljem – najavljuju iz Varaždinske biskupije.

U organizaciju bdijenja uključile su se zajednice s područja Varaždina i Čakovca sa svojim svećenicima-duhovnicima.

“U tami noći borimo se molitvom protiv tame grijeha; molimo za sve naše osobne potrebe, osobito za četrdesetodnevno bdijenje koje će biti ispred bolnica, kao tihi i jasan znak borbe za prestanak pobačaja u gradovima naše biskupije, domovini i u cijelom svijetu!”, poručili su organizatori.

Izvor:
Foto: Udruga Betlehem

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje