Povežite se s nama

Crna kronika

Isti dan dvije prometne u Jerovcu: ozlijeđeno ukupno troje odraslih i jedno dijete

Objavljeno:

- dana

U Jerovcu, kod Ivanca, su se na Staru godinu dogodile dvije prometne nesreće, javlja PU varaždinska.

U ponedjeljak, 31. prosinca oko 9 sati u Jerovcu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene tri osobe. Osobnim vozilom je iz smjera Horvatskog u smjeru Jerovca upravljala 19-godišnjakinja. Izlaskom iz desnog zavoja izgubila je nadzor nad vozilom i prešla na suprotnu traku gdje je prednjim djelom vozila udarila u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnjak.

Ozljede je zadobio 38-godišnji vozač i putnici starosti 29 godina i djevojčica starosti šest godina. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

>> FOTO U Jerovcu frontalni sudar: tri osobe prevezene u bolnicu, među njima dijete

U ponedjeljak, 31. prosinca oko 18 sati u Jerovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 28 godina se osobnim vozilom nepropisno uključivao u promet iz parkirališta jedne trgovine, kojom prilikom je prednjom lijevom stranom svog vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojom je upravljao iz smjera Bedenca u smjeru Jerovca 29-godišnjak.

Vozač starosti 28 godina se udaljio sa mjesta prometne nesreće te je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio u betonsku ogradu i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Crna kronika

Dobio otkaz u AP-u zbog 283 kune, a sad mu tvrtka mora platiti 30.000 kuna za duševne boli

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Varaždinu tvrtka Autobusni prijevoz Varaždin mora Petru N. iz Cvetkovca isplatiti 30.000 kuna.

Naime, on je u Autobusnom prijevozu radio 37 godina i dva mjeseca, a početkom 2017. godine godine dobio je izvanredni otkaz zbog manjka u blagajni od 283 kune.

Taj otkaz je proglašen nezakonitim i blagajnik je nakon toga podigao tužbu za naknadu štete.

Isticao je da je pretrpio duševne boli kao posljedicu optužbi za krađu zbog čega je osjećao sramotu, poniženje i duševne boli, a sve iz razloga jer se vijest o izvanrednom otkazu zbog krađe ubrzo proširila i među njegovim kolegama na poslu kao i obitelji, rodbini i prijateljima.

Tvrdio je da je zbog iznenadnog gubitka posla imao teške psihičke probleme zbog kojih se psihijatrijski liječio, a taj poremećaj je upravo i uzrokovan postupcima njegova poslodavca, koji se prema njemu ponašao „šikanozno“, tvrdio je.

Varaždinska tvrtka se usprotivila tužbi i tužbenom zahtjevu. Tvrdili su da blagajniku nije otkazan ugovor zbog krađe, već zato jer je izdao vozne karte za veći novčani iznos nego je po završetku smjene imao novaca u blagajni.

– Izdao je tzv. duplikat dvije karte, što je evidentirano u informatičkom sustavu, a višak novca nije predao – isticali su iz tvrtke.

– Tvrtka je protivno zakonu donijela odluku o otkazu, pa je nedvojbeno odgovorna za povredu prava osobnosti koju je blagajnik zbog toga pretrpio. Teško je očekivati da će neki drugi poslodavac zaposliti osobu te dobi bez ikakvih kvalifikacija i znanja osim rada u toj prijevozničkoj tvrtki – stoji u presudi Općinskog suda u Varaždinu.

Blagajnik je umirovljen 2020. godine, a tvrtka mu sada mora isplatiti 30.000 kuna i nadoknaditi mu 11.250 kuna sudskih troškova.

Naime, na istu odluku Općinskog suda tvrtka se može žaliti.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: pijani vozač izazvao sudar četiri vozila, pa još prešao kotačem mladiću preko stopala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 27. siječnja, oko 13 sati u Ulici Ratimira Hercega u Varaždinu, ozlijeđene su tri osobe, javila je PU varaždinska.

Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.28 g/kg Ulicom Ratimira Hercega. Zbog neprilagođene brzine kretanja gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 26-godišnjak, koji se zaustavio zbog kolone vozila ispred sebe.

Udareno je vozilo od siline udara odbačeno unaprijed i prednjim dijelom udarilo u stražnju stranu osobnog vozila ispred sebe kojim je upravljao 62-godišnjak.

Navedeno je vozilo također odbačeno unaprijed i prednjom stranom udarilo u stražnji dio teretnog vozila kojim je ispred njega upravljao 41-godišnjak.

Nakon prouzročene prometne nesreće, 50-godišnjak se zaustavio, a potom neoprezno krenuo vozilom unaprijed, pri čemu je prednjim desnim kotačem vozila prešao preko stopala lijeve noge 26-godišnjaka koji je izašao iz vozila i stajao uz rub kolnika radi razmjene osobnih podataka i podataka o vozilima s drugim sudionicima prometne nesreće.

U prometnoj je nesreći osim 26-godišnjaka, ozlijeđeno i dvoje putnika iz njegovog vozila starosti 44 i 25 godina. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje