Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije raspisuje pozivni natječaj za dodjelu Javnog priznanja za „Žensku kreativnost u ruralnom životu“, a povodom Svjetskog dana seoskih žena 15. listopada.

Cilj raspisivanja pozivnog natječaja je isticanje osobitosti seoskih žena i senzibilizacija lokalne zajednice o njihovoj velikoj, ali još uvijek neprepoznatoj i nepriznatoj ulozi te njihovom doprinosu društvenoj zajednici.

Povjerenstvo je deset godina provodilo projekt „Ženska kreativnost u ruralnom životu“ pa su i ove godine odlučili dodijeliti priznanje i zahvale za sudjelovanje ženama koje svojim djelovanjem utječu na poboljšanje kvalitete života u ruralnim sredinama Varaždinske županije. Seoske žene danas čine četvrtinu svjetske populacije, sudjeluju u proizvodnji 60 do 80 % hrane koja se uzgaja, a posjeduju manje od 5 % zemlje.

Pozivni natječaj objavljen je i u tjedniku „Varaždinske vijesti“ kao i na web stranici Varaždinske županije, te se ovim putem pozivaju sve općine, gradovi, udruge građana, trgovačka društva, turističke zajednice, vjerske zajednice, radna tijela jedinica lokalne samouprave i druge pravne osobe da kandidiraju žene za koje smatraju da zaslužuju tu nagradu.
Kriteriji za predlaganje kandidatkinja su: kreativnost i inovativnost u različitim sferama društvenog života; trajni utjecaj na pojedinca i zajednicu; očuvanje i poštivanje tradicijske baštine i okoliša te iznimna hrabrost i ustrajnost u poboljšanju ruralnog života.

Pozivni natječaj otvoren je do 16. rujna 2020. godine, a prijedlog se podnosi Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, Franjevački trg 7., s naznakom „Za natječaj – Ženska kreativnost u ruralnom životu“.

Komentari

Komentara