Povežite se s nama

U fokusu

Istočna obilaznica Novog Marofa sve potrebnija

Objavljeno:

- dana

HRENIĆ S PREDSTAVNICIMA HRVATSKIH CESTA

Gradonačelnik Darko Hrenić primio je predstavnike Hrvatskih cesta s kojima je razmatrao najvažnije projekte na području grada.

Gradonačelnik Darko Hrenić primio je predstavnike Hrvatskih cesta s kojima je razmatrao najvažnije projekte na području grada. Na sastanku su bili član uprave Nenad Maljković, voditelj ispostave poslovne jedinice Varaždin Stjepan Marković i zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić. Projekti o kojima se najviše govorilo su gradnja istočne obilaznice Novog Marofa, obnova državne ceste D24 na dionici Podrute (Pece) – Mađarevo i sanacija klizišta te ponovno otvaranje za promet državne ceste D22 dionica Možđenec – Sudovec.

Važna obilaznica

Gradonačelnik Darko Hrenić napominje da je istočna obilaznica za Novi Marof od ogromne važnosti, zamjenski je pravac državne ceste D3 Zagreb-Varaždin koja sada prolazi kroz sam centar naselja Novi Marof i siječe ga na dva dijela, što otežava kako organizaciju i funkcioniranje naselja (uređenje trga, izmještanje prometa iz centra i sl.), tako i odvijanje prometa. Zbog velikog broja vozila stvaraju se gužve u naselju, smanjuje sigurnost prometa, neposredni prilazi na D3 sa stambenih parcela dodatno otežavaju promet, a korištenjem industrijskog kolosijeka koji presijeca državnu cestu D3 u istoj razini (čija je izgradnja od strane Hrvatskih cesta bila dozvoljena samo zato što se smatralo da će zaobilaznica biti izgrađena do 1995. godine) stvaraju se dodatne kolone vozila prilikom zatvaranja rampe i manevriranja vlakova. Potreba gradnje istočne obilaznice prisutna je i aktualna već više od 20 godina.

Realizacija ovog projekta od velikog je prometnog i gospodarskog značaja, pa stoga ima  apsolutnu podršku Varaždinske županije.

Iz Hrvatskih cesta poručuju da će planirati u proračunu za 2015. godinu sredstva za kompletnu dokumentaciju i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa. Za rekonstrukciju ceste D 24 u dužini od 7,82 km uskoro će biti izrađena kompletna dokumentacija. Izrađeno je Idejno rješenje čiji su naručitelj također bile Hrvatske ceste. Kažu da će sada uslijediti izrada parcelacijskog elaborata te obaviti otkup zemljišta.

Predmetna cesta dosta je prometna, što je zadnjih godina rezultiralo s nekoliko prometnih nesreća od kojih su neke bile sa smrtnim posljedicama, pa bi se navedenim zahvatima sigurnost prometa i pješaka bitno poboljšala. Posebno bi se to pozitivno odrazilo na sigurnost djece koja idu u Osnovnu školu Podrute u Donjem Makojišću uskim vrlo prometnim kolnikom D 24.

Nezadovoljni mještani

Već duže vrijeme zatvorena je za promet državna cesta D 22, dionica Možđenec-Sudovec, što izaziva nezadovoljstvo mještana ovih naselja i drugih korisnika ceste. Razlog zatvaranja D 22 bila su klizišta koja su u međuvremenu sanirana, a jedina prepreka otvaranju ceste ostaju stabla uz cestu koja ugrožavaju promet i koja je potrebno ukloniti prije puštanja ceste u promet. Hrvatske ceste, Ispostava Varaždin izdale su nalog vlasnicima šuma za sječu stabala koje je potrebno ukloniti. Međutim, većina vlasnika se na to oglušila.

Grad Novi Marof u dva se navrata, dopisima od 11.9.2013. i 10.10.2013. godine, obratio Hrvatskim šumama, Šumariji Varaždin sa zamolbom za označavanje („čekićanje“) stabala opasnih za promet koja bi potom ( ako to ne učine vlasnici ) uklonile Hrvatske ceste, Ispostava Varaždin, međutim pismenog odgovora kao ni rješenja za sadanema. Na inicijativu Grada održano je i nekoliko sastanaka s nadležnima koji za sada nisu dali rezultata.

Gradonačelnik Darko Hrenić ovakvo stanje smatra neodrživim, pogotovo što su u modernizaciju ove državne ceste, a kasnije i u sanaciju klizišta uložena znatna financijska sredstva.

– Po rješavanju problematike sa stablima, gdje očekujemo uključivanje Hrvatskih šuma te nadležnih inspekcijskih tijela, dovoljno je otprilike 2 tjedna da se cesta pusti u naizmjenični promet. Tri kritična klizišta odavno više nisu problem i ona će do proljeća biti kompletno sanirana. Ovdje se radi o državnoj cesti, ali ona je ujedno i lokalna za ljude koji ovdje žive i shvaćamo da oni očekuju promptno rješavanje – izjavio je Maljković, član uprave Hrvatskih cesta.

Izvor:
Foto: Grad Novi Marof

U fokusu

Treće poskupljenje cigareta u samo mjesec dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo poskupljenje cigareta na hrvatskom tržištu, treće po redu od početka ožujka.

Nakon Tvornice duhana Rovinj i kompanije Philip Morris Zagreb, dizanje cijena najavila je i tvrtka  JT International Zagreb, i to za 10 eurocenti po kutiji.

JT je prijavio povećanje maloprodajnih cijena za određene marke cigareta  i prijave maloprodajnih cijena za nove marke pod brandom Camel. Nove cijene stupaju na snagu u srijedu, 3. travnja.

Sobranie će po novome stajati 4,90 eura, Camel 4,30 eura, Camel legend 4,10 eura, Camel compact 4,20 eura, Winston 4,20 eura, Benson & Hedges 4,10 eura te LD 4,20 eura.

Cijene su povećane između 2 i 2,5 posto, ovisno o vrsti cigareta, ali sve su, bez iznimke, skuplje za 10 eurocenti. Za toliko su cijene digli i TDR te Philip Morris. Ima li tu možda posla za Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja?

Izvor: Danica

Nastavite čitati

U fokusu

Većina učenika je ispod osnovne razine znanja hrvatskog jezika: ˝To je zbog novih tehnologija˝

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnog centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, komentirao je, među ostalim, rezultate nacionalnog ispita u školama.

Nacionalni ispit iz 2023. pokazao je poražavajući podatak da je u hrvatskom jeziku najviše učenika bilo ispod osnovne razine.

-Djelom je to točno, a to je zato jer se odnosi na pisani zadatak. Zbog suvremenih tehnologija naši učenici se sve lošije pisano izražavaju, ali mi upravo na otme inzistiramo, na učeničkoj pismenosti materinskog jezika. Stvari se neće lako popraviti, na društvenim mrežama učenici, kao i svi mi, komuniciraju skraćenicama i anglizmima – rekao je Filipović u Novom danu na N1 televiziji.

I fizika je imala najgore ocijene.

-To je na državnoj maturi. To je jedan višegodišnji problem jer je ona loše stručno zastupljena u školama zbog tržišta koje je fizičare usmjerilo u neka druga profitabilnija zanimanja. Pitanje je u kojoj je mjeri težina zadataka primjeran usvojenom znanju, a treba uzeti u obzir da je ona izborni predmet i da ju polažu i oni kojima ne polaganje neće donijeti nikakvu štetu, kao što je obveznim predmetima, naveo je.

Filipović kaže da ovi rezultati nemaju nikakav utjecaj na upise u srednje škole, ali da su dobar pokazatelj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje