Povežite se s nama

Ostali sportovi

Istoku Rodešu prvo mjesto na svjetskom prvenstvu u kategoriji mlađih juniora

Objavljeno:

- dana

SKIJANJE

Na upravo završenom Svjetskom juniorskom prvenstvu u alpskom skijanju u Slovačkoj mladi varaždinski skijaš Istok Rodeš ostvario je odlične rezultate.

Na ovom natjecanju sudjelovale su dvije kategorije, mlađi juniori rođeni 1996. i 97. godine te stariji juniori, od 93. do 95. godišta.

U disciplini spusta Istok je ukupno završio na 24. mjestu, a u kategoriji ml juniora osvojio je broncu! S obzirom da je to disciplina sa najzahtjevnijim uvjetima treninga i koju nije puno u ovoj sezoni trenirao, treće mjesto u kategoriji ( iza Austrijanca K.Nockera i S.Morsa iz USA) veliki je uspjeh! U ovoj trci od Hrvata natjecao se i M.Ulrich koji se plasirao na 56. mjesto.

Na utrci veleslaloma Istok se plasirao ukupno na 36. mjesto, a u kategoriji mlađih juniora zauzeo je 2. mjesto. Ispred njega bio je L. Meillard iz Francuske.  Od ostalih Hrvata F: Zupčić (93.godište) završio je  22., M.Ulrich (94.godište) 42. a E.Kolega (96 godište) 59.

S nestrpljenjem se očekivao start slaloma u kojem Hrvatska ima nekoliko vrlo uspješnih predstavnika. S obzirom da Istok sa 12.72 boda na FIS ljestvici slaloma ima vodeću poziciju u 96. godištu u svijetu, za njega je ova trka bila posebna prigoda da se iskaže. I uspjelo mu je! Nakon prve vožnje koju je završio na 6. mjestu, a sa zaostatkom 1.58 za Henrikom Kristoffersenom, olimpijskim brončanim slalomašem, nervoza pred drugi start bila je velika…

Druga vožnja započela je sa srednjim djelom staze u gustoj magli i svi koji su preko Eurosport 2 kanala gledali prijenos mogli su samo pretpostaviti što se zbiva iza guste bijele zavjese… Istok je startao drugu vožnju suvereno i sigurno, do cilja  je držao dobru brzinu i ritam i u cilju ostvario 2. vrijeme ukupno, samo 3 stotinke iza Norvežanina M. Markusa (95.godište). Nakon toga startalo je najboljih 5 iz prve vožnje, među njima Daniel Yule i Luca Aerni (SVI) i Henrik Kristoffersen (NOR), vozači Svjetskog kupa.  Pobijedio je Kristoffersen ispred Aernia, a Yule se plasirao na treće mjesto. Istok sa ukupnim 2.02 zaostatkom za prvoplasiranim dijeli 6. i 7. mjesto sa Fincem J. Hettinenom, što je za osamnaest godišnjeg Varaždinca odličan uspjeh! Ovaj rezultat osigurao mu je i prvo mjesto na svjetskom prvenstvu u kategoriji mlađih juniora.

  Od ostalih Hrvata slalomsku vožnju nije završio Elias Kolega, Filip Zupčić diskvalificiran je u prvoj vožnji, a Matej Vidović plasirao se na 14. mjesto.

   U ženskoj konkurenciji treba istaknuti Andreju Komšić (96. godište) koja je u slalomu sa ukunim plasmanom na 22 mjesto (zaostatak 5,20) u kategoriji mlađih juniorki zauzela 2. mjesto, dok je Iva Mišak (93. godište) bila 28., a Matilda Šola (94.godište) 32.

   Istokovi rezultati velika su nada za hrvatsko skijanje, računajući na to da od slijedeće godine tek starta u kategoriji starijih juniora i da Hrvatska već dugo na juniorskim svjetskim prvensvima u muškoj kategoriji nije imala ovakve rezultate!

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje